Nikola Jokić pokvario slavlje Kralju Džejmsu i pokazao mu ko je gazda NBA lige: Denver silovit u Gradu anđela

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Kakav meč...

Košarkaši Denver Nagetsa upisali su novu pobedu pošto su na gostovanju u "derbiju" NBA lige ove večeri savladali Los Anđeles Lejkerse 124:114 uz novu blistavu partiju Nikole Jokića. 

Srpski as upisao je novi dabl-dabl, kao i vrlo važne poene na samom kraju meča kada se duel lomio i tako omogućio svom timu novi trijumf. Jokić je meč završio sa 35 postignutih poena, 10 skokova i 7 asistencija.

Sa druge strane, i pored poraza meč je obeležio i Lebron Džejms. Njemu je pre ovog susreta bilo potrebno devet poena za istoriju lige. Naime, kako je popularni Kralj Džejms odigrao dobar meč i ubacio 26 poena, probio je granicu i ušao u istoriju NBA lige kao prvi košarkaš koji je prešao 40.000 datih poena! Ipak, porazom od Nagetsa, njegovo slavlje je delimično pokvareno.

Kada je o samom susretu reč, tokom većeg dela viđen je rezultatski egal, kao i odlična košarka na obe strane. Domaći su nešto bolje ušli u meč i na startu nametnuli svoj ritam pa je prednost Lejkersa posle prve deonice iznosila +6, 33:27.

Do poluvremena domaći tim je imao prednost, ali je njihov nalet zaustavio tim iz Kolorada koji je najavio da neće lako da se preda. I zaista, posle 66:58 na poluvremenu usledio je preokret.

Nikola Jokić, koji je posle Ol stara nanizao četiri uzastopna tripl-dabla, počeo je u poslenjim mečevima da igra sa vidnim znacima umora. Ipak, uspeo je da povede svoj tim do pobede i protiv Lejkersa. Izabranici Majka Melouna su treći period dobili sa 31:23 i uveli meč u potpunu dramu koja je trajala do poslednjih par minuta.

Naime, Lejkersi su imali prednost 110:108 na 3 minuta do kraja, a onda Eron Gordon pogađa važnu trojku. Potom su Jokić i Marej poenima doneli Denveru novu prednost.

Sa druge strane domaći tim nanizao je nekoliko loših napada pa su gosti došli do +10 i slavili u derbiju večeri NBA lige.

Pored Nikole Jokića koji je bio najefikasniji sa 35 poena, u pobedničkom timu su se istakli Majkl Porter Džunior sa 25 poena, kao i Džamal Marej sa 24 i Eron Gordon sa 18. Sa druge strane, Lebron Džejms je upisao 26, Hačimura 23, Rivs je dodao 19, a Dejvis I Rasel po 17 poena.

Rezultati NBA mečeva:

Memfis  - Portland 100 - 107

LA Lejkers - Denver  114 - 124

Finiks - Hjuston - u toku

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA