Trener Oklahome isprozivao Pokuševskog: "Nikada nije razumeo svoju igru kao profesionalac"

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Teške reči trenera Marka Degnolta

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je otpušten iz Oklahoma siti Tandera nakon perioda stagnacije, a sada se oglasio njegov trener koji je objasnio zašto je došao do te odluke.

Pokuševski je u prve tri sezone dobijao značajnu priliku, međutim ove godine to se promenilo, pa je minutaža pala sa nekih 20 minuta po utakmici, na svega šest.

Mark Degnolt, trener Tandera dao je jednu veoma jasnu izjavu što se tiče očekivanja i neispunjenja istih.

- Pre četiri godine je došao ovde, prolazio je kroz naš program. Bio je, očigledno veoma mlad, zelen, fizički, nikad nije igrao ovde. Mislim da nikada nije razumeo svoju igru kao profesionalni igrač. Iako mislim da je naperedovao, nismo našli konstantnu ulogu za njega ove sezone. Ali, on je još jedan momak za koga navijamo, u koga verujemo, i cenimo njegovu posvećanost našem programu tokom njegovog vremena ovde i želim da i on to zna - izjavio je trener Tandera.

Poku je ove sezone odigrao tek deset mečeva, a prosečno je beležio tek po jedan poen i skok po utakmici uz jako loše procente šuta.

(Telegraf.rs)

Video: Pokuševski i Oklahoma na korak od meča sa Jokićem: Ovim košem je Oklahoma prelomila meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    24. februar 2024 | 16:23

    A jel se još sprema za NBA? Neverovatno zvuči sama činjenica da je ovaj košarkaš dobijao poziv za najjači sastav naše reprezentacije? Srbija ako ništa, od ovakvih uvek ima neuporedivo talentovanije košarkaše. ? Prosto je neverovatno kako se ovakvi igrači uopšte pojave u NBA? Šta li klubovi tu samo vide i čemu se nadaju? Samo u Americi ima 26 miliona košarkaša i garantovano bar milion talentovanijih.

  • Srbin

    25. februar 2024 | 06:39

    On je Igrac izpod proseka kako je on uspeo do NBA to samo on zna. Nije on za profesionalnu Kosarku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA