Partizanova vendeta pred Kup: Igokea pala sa ubedljivih +46 u Laktašima

 
L. I.
L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 8 min.
  • 70

Parni valjak "zgazio" protivnika

Košarkaši Partizana slavili su na gostovanju protiv Igokee rezultatom 98:52 u okviru 20. kola ABA lige.

Izabranici Željka Obradovića su ovim trijumfom prekinuli niz od pet poraza i u dobrom raspoloženju očekuju Kup Radivoja Koraća, koji je na programu do 14. do 17. februara.

Crno-beli su znatno bolje otvorili meč od svog rivala, a u uvodnim trenucima dominirao je Bruno Kaboklo, koji je bio nerešiva enigma za tim iz Laktaša.

Ipak, izabranici Vlade Jovanovića su do kraja četvrtine trojkama Kondića i Milosavljevića uspeli da se vrate na -2 (23:21).

Drugi kvartal je protekao u znaku izabranika Željka Obradovića. Probudili su se Naneli, Doužer i Ledej, te je razlika konstantno rasla. Posle penala Džejlena Smita Partizan je prvi put imao dvocifreno vođstvo (35:25), da bi na kraju poluvremena razlika iznosila +16. Podsećanja radi, pomenutu deonicu Partizan je dobio rezultatom 26:12.

U drugom poluvremenu Partizan je dodao gas i doslovno "zgazio" protivnika. Odbrana je bila na vrhuncu, dok je napad takođe bio besprekoran. Treću deonicu crno-beli su dobili sa 23:10, da bi u poslednjoj protivniku dozvolili svega devet poena, a postigli 26.

Što se košgeterskog učinka tiče, Partizan su do ubedljive pobede vodili Kaboklo i Ponitka sa 14, odnosno Koprivica sa 13, dok je kod ekipe Igokee bio Atić sa 10 koševa.

Nakon ovog trijumfa Partizan je na deobi 3. mesta sa Cedevitom i ima skor 14-6, dok je Igokea na 6. poziciji sa skorom 11-9.

Standings provided by Sofascore

TOK MEČA

IGOKEA-PARTIZAN 52:96 (21:23, 12:26, 10:23, 9:26)

IV ČETVRTINA

10. minut (52:96) -

7. minut (49:89) - Novi poeni za Bruna Kabokla. partizan ima +40.

6. minut (49:87) - Dominira na današnjoj utakmici Bruno Kaboklo, novi poeni za Brazilca.

5. minut (49:85) - Lepo se snalazi i poentira Nikola Marić. na drugoj strani napad ne koristi Tristan Vukčević

4. minut (47:85) - Crno-beli ne nameravaju da stanu. Nova trojka Mateuša Ponitke, a Vlada Jovanović traži tajm-aut. Preti katastrofa timu iz Laktaša

3. minut (47:82) - Poentira Igokea, ali na isti način odgovara Bruno Kaboklo. Iskoristio je Brazilac i dodatno slobodno bacanje.

2. minut (45:79) - Smanjila je Igokea nakratko zaostatak, da bi Anđušić trojkom doneo maksimalnu prednost Partizanu

1. minut (43:76) - Četvrti faul za Stankovića, a oba penala pogađa Anđušić. Krade loptu Džejlin Smit i asistira za Ponitku

III ČETVRTINA

10. minut (43:72) - Karlmajkl pogađa iz reketa i smanjuje razliku. Na liniju za slobodna bacanja će Mateuš Ponitka, pošto je fauliran u reketu. Poljski reprezentativac bio je polovičan sa penala

8. minut (41:69) - Fenomenalno igra Pi Džej Doužer u ovim trenucima. Pogodio je novu trojku, a onda napravio još jedan fantastičan potez i završio na obruču.

7. minut (41:66) - Faul u napadu pravi Zek Ledej. Nove poene za Partizan postiže Pi Džej Doužer, a na drugoj strani Jošilo promašuje trojku.

6. minut (41:64) - Dobra odbrana Igokee, ali je Panter uspeo da iznudi tri slobodna bacanja. Siguran je kapiten Partizana sa penala. Odbranili su se crno-beli, a posle promašene trojke Džejlena Smita Koprivica beleži ofanzivni skok, ali je fauliran pa će izvesti slobodna bacanja. Polovičan je centar Partizana.

5. minut (41:60) - Faul u napadu pravi Marić, dobra reakcija Ledeja. Pogađa Marko Jeremić za tri poena

Kevin Panter Foto: Igokea m:tel/Marija Vuruna

4. minut (38:60) - Posle dobre finte ne pogađa Atić van linije 6.75. Ne pogađa ni Ledej svoj šut.

3. minut (38:60) - Drugi timski faul za Partizan pravi Ognjen Jaramaz. Fantastično je kružila lopta u napadu Partizana, a Ponitka pogađa trojku za velikih +22.

2. minut (38:57) - Odlično se snašao Atić i pogodio za dva poena. Novu ličnu grešku zaradio je Dragan Milosavljević, ovo je njegov četvrti prekršaj. Nova asistencija Kevina Pantera i novi poeni za Balšu Korpivicu. Pogađa Partizanov centar uz prekršaj.

1. minut (36:54) - Prvi napad u drugom poluvrmeenu imaće ekipa Partizana. Probao je da zakuca Balša Koprivica posle asistencije Kevina Pantera ali je fauliran i imaće dva slobodna bacanja. Siguran je oba puta centar crno-belih. Probao je Jeremić, ali je Panter napravio faul za tri slobodna bacanja. Sva tri puta siguran Marko Jeremić. Iskupio se Kevin Panter. Partizanov kapiten pogađa trojku iz svog prvog šuta.

II ČETVRTINA

10. minut - (33:49) - Probao je Smit za tri ali nije pogodio, da bi posle ofanzivnog skoka Balša Koprivica bio fauliran. Centar Partizana pogađa oba penala. Tehnička greška za Milosavljevića. Naneli pogađa bacanje, a onda je i Zek Ledej pogodio dva penala

9. minut - (33:44) - Imao je Milosavljević otvorenu poziciju, ali nije uspeo da pogodi trojku. Na drugoj strani fauliran je Naneli, koji pogodio oba penala. Poentira Atić za Igokeu i smanjuje prednost Partizana

8. minut - (29:41) - Ispravio je Koprivica promašaj Doužera, ali Atić ekspresno smanjuje razliku. Pogađa Naneli trojku za Partizan i Vlada Jovanović traži novi tajm-aut

7. minut - (29:37) - Sjajna promena ritma i novi poeni Pi Džej Doužera. Ponovo Partizan ima dvocifrenu prednost. Na drugoj strani Doužer faulira Karlmajkla, a ovaj pogađa oba slobodna bacanja

6. minut - (27:35) -Džejlen Smit je fauliran posle defanzivnog skoka, te je pogodio oba penala. Prvi put na meču crno-beli imaju +10. Smanjuje Atić prednost takođe sa penala. Treću ličnu grešku zaradio je Bruno Kaboklo.

Mateuš Ponitka Foto: Igokea m:tel/Marija Vuruna

5. minut - (25:33) - Veliki promašaj Gordića posle šuta za tri poena. na drugoj strani posle strpljivog napada Partizan postiže novu trojku preko Zeka Ledeja.

4. minut - (25:30) - Dobra odbrana ekipe Partizana. Nisu se snašli domaći posle tajm-auta, te im je isteklo vreme za napad. Džejms naneli oba puta siguran sa linije penala.

3. minut (25:28) - Greše i domaći. Dragan Milosavljević je u nameri da ostavi bolju poziciju napravio faul u napadu.Koprivica posle promašenog zicera skuplja svoj promašaj, ali je fauliran. Centar crno-belih je polovičan sa penala. Promešao je Doužer odbranu i lagano otišao na polaganje. Trener Igokee Vlada Jovanović zatražio je minut odmora za svoj tim.

2. minut (25:25) - Faul u napadu pravi Marko Jošilo. Sa druge strane, Vukčević gazi aut liniju i crno-beli propuštaju još jedan napad. Poentira Bošković za novo izjednačenje. Novi nesporazum Koprivice i Vukčevića.

1. minut (23:25) - Prvi napad za ekipu Partizana, ali greši Balša Koprivica. Vukčević faulom sprečava sigurne poene, a Karlmajkl pogađa oba penala. Zakucava Koprivica na asistenciju Nanelija i Partizan ponovo vodi

I ČETVRTINA

10. minut (21:23) - Ne pogađa Nakić za tri, dok je Jaramaz na asistenciju Pantera ubacio šut van linije 6,75. Ipak, istom merom odgovara Kondić. Još jednu trojku postiže ekipa Igokee, ovog puta Dragan Milosavljević

9. minut (15:20) - Fenomenalan pas Nanelija za Kabokla, a brazilski centar upisuje deveti poen na ovom susretu. Igokea poentira preko Marija Nakića. Lep potez nekadašnjeg košarkaša Reala.

8. minut (13:18) - Promašuje šut van linije 6,75 ekipa Igokee, a na drugoj strani Kaboklo je polovičan sa linije penala. Smanjuje zaostatak Igokea, a prve poene postiže Karlmajkl

7. minut (11:17) - Prekršaj Kabokla, dva penala će imati Marko Jošilo. Siguran je oba puta bek ekipe iz Laktaša. Na drugoj strani na isti način poentira Tristan Vukčević

6. minut (9:15) - Pogađa Edin Atić i smanjuje vođstvo Partizana. Kaboklo je nezaustavljiv, novi poeni za Brazilca.

5. minut (7:13) - Neprecizan je Jeremić u šutu za tri, ali Ledej ne uspeva da pogodi na drugoj strani. Prvu trojku za Partizan ubacuje Mateuš Ponitka

4. minut (7:10) - Faul u napadu pravi mladi Ognjen Stanković. Na drugoj strani Kaboklo ne uspeva da ubaci horog.Zek ledej skuplja promašaj Atića i pogađa u kontri

3. minut  (7:8) - Laki poeni i za domaći sastav, koš je postigao Stanković. Crno-beli su nove poene postigli preko Jaramaza koji je ušetao u reket i pogodio od tablu. Prvu trojku na meču postiže Marko Jošilo i smanjuje vođstvo Beograđana.

Novica Veličković Foto: Igokea m:tel/Marija Vuruna

2. minut (2:6) - Odlično deluje Partizan u uvodnim trenucima. Prvo je kaboklo poentirao u reketu, da bi Ponitka lako zakucao posle ukradene lopte.

1. minut (2:2) - Počela je utakmica. Posle neiskorišćenognapada Igokee, Partizan je poentirao preko Kabokla, da bi na drugoj strani istom merom odgovorio Jošilo.

SASTAVI

IGOKEA: Kondić, Bošković, Atić, Stanković, Jošilo, Nakić, Milosavljević, Marić, Karmajkl, Jeremić, Milovanović.

PARTIZAN: Smit, Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaboklo.

- Odlukom trenera Željka Obradovića, van protokola su ostali Frenk Kaminski, Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović.

PRE MEČA

Podsećanja radi, crno-beli su u prethodnih pet mečeva pretrpeli poraze od Crvene zvezde, Monaka, Virtusa, Splita i Bajerna, te sada traže izlazak iz loše serije.

Pred pomenuti susret svoja očekivanja izneo je trener Partizana, Željko Obradović.

- Čeka nas duel protiv Igokee u kojem na terenu pre svega moramo da pokažemo poštovanje u svakom mogućem smislu. Da pokažemo poštovanje prema sebi tako što ćemo zadržati nivo agresivnosti i koncentracije na maksimalnom nivou tokom čitave utakmice. Zatim poštovanje prema protivniku koji to svojim kvalitetom itekako zaslužuje. I na kraju, poštovanje prema našim navijačima koji će sutra doći na utakmicu i koji čine da se u Banjaluci i Laktašima osećamo fenomenalno - rekao je Obradović za klupski sajt.

Sa druge strane, centar crno-belih Balša Koprivica ističe da je ova utakmica od velike važnosti za njegov tim.

- Pred nama je utakmica u kojoj kako znamo i umemo moramo dati sve od sebe da prekinemo seriju poraza. Igokea je iskusna ekipa koja nas je pobedila u Beogradu i sigurno je da će iskoristiti svaku priliku da to uradi je sutra. Naša obaveza je da im to ne dozvolimo - izjavio je Balša.

Partizan trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa 13 pobeda i šest poraza, dok je Igokea šesta sa 11 pobeda i osam poraza.

(Telegraf.rs)

Video: Zek Ledej napravio pometnju kod Arene: Navijači oduševljeni dolaskom košarkaša na druženjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏀🏀🏀

    11. februar 2024 | 16:37

    Легенда каже да им још одзвања у ушима после Јаговог коша за победу...отада не спавају мирно, и повећана производња таблета за смирење...а у међувремену, постројавање...

  • Aleksandar

    11. februar 2024 | 19:07

    Bravo , svaka čast. Ozbiljno , snažno i do kraja . Bravo. Idem sad da čujem Pantica šta će naći Panteru za grešku , ha ha ha Ps ovi što pišu o sklanjalici, treba im dati zlatnu medalju. Za obraz i čast . Kad voliš ekipu koja N I K A D nije izgubila protiv FMP onda moraš imati obraz ko 2 džona da pišes o sklanjalici . Ps 2 Reko sam što puta , nisam bogat ali odvojio bi rado 100 eurica samo da čujem trenera FMP kad objašnjava strancima , profesionalcima da se ne smije pobjediti večeras . Komedija !!! Kad bolje razmislim i 200E bi preživio ... Napred Partizan !!!!!

  • kome treba

    11. februar 2024 | 18:15

    uništavanje košarke na uštrb rumenog želimira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA