Bivši košarkaš Zvezde opleo po Gilespiju i Smartu: "On nek se moli za Teovo zdravlje... Ovaj drugi je divljak"

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Kakve reči nekadašnjeg košarkaša

Košarkaši Crvene zvezde su imali dosta problema sa ekipom ove sezone, sklopili su letos na papiru moćan tim, ali to nije baš funkcionisalo na najbolji način, zbog čega je došlo do doselekcije na zimu. Stigli su Fredi Gilespi i Džavonte Smart, ali... Teško je prosuditi da li su opravdali očekivanja.

Svoj sud o njima dao je i legendarni košarkaš Crvene zvezde Mirko Milićević, koji je gostovao u podkastu "Jao Mile", gde se dotakao upravo ovog dvojca.

Malo je reći da je imao izuzetno kritički nastrojene reči prvo prema Gilespiju za koga je rekao da mora jednostavno da se moli Bogu za jednu stvar, a to je da Miloš Teodosić ostane zdrav.

- Kad vidim Gilespija... Dođe mi da pozovem Čovića, da mu kažem - dajte mi dva meseca treninga, a ne želim, jer sam postao igrač u Zvezdi... Nagovoriti Gilespija, neka 90 odsto svojih prihoda koje dobija da Milošu Teodosiću i da se moli za Miloševo zdravlje da se ne povređuje... Kaže otpustio ga Bajern, a doveli Lasa, jeftinog Lasa. Bajern ima veći budžet od Zvezde i Partizana. Kad sam video kako izvodi slobodna bacanja, onda sam shvatio da je moj pokojni Rajko Žižić bio Nurejev za njega, da je to bila mekoća - rekao je Milićević.

Nije se dugo zadržao nekadašnji košarkaš Zvezde, te je nastavio i o Smartu.

- Onda ovaj Amerikanac, bek što je došao, počne tu nešto kako treba, pa pokaže koliki je divljak, e onda počnu šutevi sa centra - rekao je Milićević.

Inače, Mirko Milićević je nastupao za Zvezdu u periodu od 1982. do 1988. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović Odigrali smo jako loše utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    7. februar 2024 | 11:19

    Pitanje je ko nama uvaljuje ove panjeve…

  • Deki

    7. februar 2024 | 11:42

    Bravo Mirko, gadi mi se vise od ulizica koji cute. Ko dovodi ove krseve, kakva je ovo kombinacija? Ako ste videli od Terzica proci cete isto kao i on BOJKOT, niko od vidjenijih Delija vise ne dolazi na utakmice dok je stetocina tu. SRAMOTA!!!!!

  • NekoKo

    7. februar 2024 | 12:43

    Prvo Zvezda kao klub nema ozbiljan skauting tj. nema ozbiljnu struku po tom pitanju i što je najbitnije svoje ljude vezane ugovorom koji bi bili plaćeni samo od kluba da gledaju razno razne lige, utakmice, prate i pronalaze adekvatne igrače.To košta, ali bar na nivou regiona, ABA, ABA 2 i KLS lige to bi bilo izvodljivo. Mi svi kad počne sezona vidimo relativno dosta dobrih i talentovanih igrača u ABA ligi i naravno da neko ko igra na nivou MVP ABA lige sada mašta o nekim bogatijim ili većim klubovima od Zvezde.Poenta je bila recimo tog igrača dovesti pre ove sezone.Apsolutno svaki tim u ABA ligi ima bar po jednog igrača na nekoj poziciji koji je bolji od bar jednog Zvezdinog igrača na toj istoj poziciji.Ako pogledamo od samog početka sezone to su igrači tipa:Lazarević,Lazić,Davidovac,Ilić, Kuzmić,Gilespi,Simonović,Smart+Tobi i Nejpir od kojih je ostalo samo ime.Da su se igrači koliko toliko pratili,gledali nema teorije da bi došlo do ovakvih propusta.Nejpir i Tobi već nekoliko sezona igraju jako slabo baš kao i Davidovac.Nejpir se nije snašao...Pa jel se snašo u svom Milanu.?Izgubljen slučaj.Igrači se najčešće dovode tako što se menadžeri određenih agencija cimaju za rukav da pomognu ili čak tako što sami menadžeri predlažu.Ta saradnja je miks profesionalizma i čudnih prijateljstava.Čas liči na normalnu saradnju,čas na ucenu.?Uz par dobrih igrača menadžeri spakuju i one koje treba razigrati,koje niko neće.Zvezda na taj truli kompromis svesno pristaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA