FMP protiv Igokee traži prvu pobedu sa novim trenerom: "Da napravimo domaći teren i ono što on nosi"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vrlo važan meč za Pantere u borbi za opstanak u ligi

Ekipa FMP-a vraća se u nedelju u Železnik i ima želju da pod vođstvom novog prvog trenera Saše Nikitovića da sve od sebe da od 17 časova dođe do veoma važne pobede protiv ekipe Igokee.

Četiri dana je Nikitović proveo uz ekipu i vredno se radilo u želji da ekipa što spremnije dočeka petoplasirani tim na tabeli. Ulaz u dvoranu je besplatan.

Izazov neće biti lak, a Saša Nikitović je govorio šta je potrebno da se uradi kako bi ekipa došla u priliku za potrebne bodove.

- Posle provedena četiri dana sa ekipom sledi nam i prva utakmica. Igokea je imala seriju poraza, ali je u prethodne tri utakmice imala dve bitne pobede. Menjali su sastav u odnosu na početku sezone, ali su se u poslednje vreme "skockali" i deluju veoma kompaktno u rotacijama i u petorkama. Pokušali smo za četiri dana da napravimo neke promene u trenažnom procesu i u ideji ekipe. Pokušali smo sa jedne strane da rasteretimo ekipu, a sa druge strane i da je utegnemo jer nas zaista očekuje teška borba - rekao je Nikitović, a potom dodao:

- Želimo da napravimo nešto što možda do sada ova ekipa nije imala, a to je da napravi domaći teren i ono što on nosi. To je čvrstina u odbrani i praktično u duelima, da se ne gubi lako "jedan na jedan" duel i da se tako traži povratak u seriju pobeda preko domaćeg terena. Ne tražimo puno, ali mislim da agresivnost i čvrstina kolektiva mora da dođe do izražaja u nedelju - istakao je trener FMP-a.

Prvotimac Demetre Roberts je takođe izneo svoja očekivanja pred meč.

- Igramo u nedelju protiv jako dobre ekipe i mislim da je ključ u dobroj pripremi utakmice, a onda u nedelju da igramo kao tim i držimo se zajedno od prvog do poslednjeg minuta. Igokea je na petoj poziciji na tabeli, igraju veoma dobro u tranziciji i mi moramo da im pariramo u tom segmentu - rekao je Roberts.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša otkrio kada se vraća na teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA