Kakva će se borba voditi za mesto u ABA ligi! Spartak ubacio 102 poena Zlatiboru i poravnao se na prvom mestu

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

A u nedelju tu može da im se priključi Vojvodina, pa i Široki Brijeg

Apsolutna drama vodiće se do samog kraja za mesto u ABA ligi! Srpski klubovi apsolutno gospodare u drugom po kvalitetu rangu takmičenja, a večeras smo gledali veliki derbi između Spartaka i Zlatibora za prvo mesto na tabeli. Dobili su ga Subotičani koji su postigli čak 102 poena protiv Čajetinaca - 102:95.

To znači da su dva tima sada potpuno poravnata na tabeli sa skorom 8-2, a tu u nedelju može da im se priključi Vojvodina ako savlada MZT u Novom Sadu, kao i Široki Brijeg koji sutra igra sa Podgoricom.

Gledali smo jedan krajnje uzbudljiv meč u kojem je Zlatibor bolje krenuo, pa ga je Spartak sustigao i na kraju i prestigao u poslednjih 10 minuta kada je ubacio čak 38 poena. Ekipa Strajina Nedovića je mogla čak da izgubi i dvocifrenim rezultatom, ali je trojkom u poslednjem napadu izbegla tu sudbinu.

Kapiten Filip Barna je vodio Spartak do pobede sa čak 30 postignutih poena, a pratio ga je u stopu Andrija Bojić sa 24 poena uz devet skokova, dok je Nemanja Gordić ubacio 22 poena uz devet asistencija.

Za Zlatibor smo videli dobru partiju Jana Rebeca sa 20 poena, kao i Dušana Stojičića koji je zastao na 15 poena.

Ovo je bio poslednji meč za dve ekipe na četvrtom balonu, a ostaje još jedan na kojem će se rešavati pitanje oko toga ko će biti domaćin finalnog turnira, odnosno prvi posle regularnog dela sezone.

U ranijim mečevima, Pelister je savladao Helios sa 83:81, dok je MZT dobio Šibenku sa 93:77.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Obradović zadovoljan ali žali za šansom: Odigrali smo bolje, imali smo priliku za pobedu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA