Sutjeska nije "pomogla" srpskim klubovima u ABA 2 ligi: Široki preživeo dramu, MZT tesno dobio Šenčur

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Helios je na startu dana bio bolji od Cedevite Junior

Košarkaši Širokog Brijega uspeli su da "prežive" meč sa Sutjeskom iz Nikšića na novom balonu ABA 2 lige, pošto su uspeli da slome tim iz Crne Gore u tesnoj završnici, koja ih ostavlja na deobi prvog mesta sa Zlatiborom - 76:81.

Nikšićani su tako propustili priliku da pomognu timovima iz Srbije, koji se nalaze u samom vrhu tabele, mada su u nekoliko navrata vodili, a bili su blizu i tokom poslednje četvrtine.

Može se reći da je prelomila trojka Čolaka na oko minut do kraja, jer je Široki tada otišao na +6 i iz tog minusa Sutjeska jednostavno nije mogla da se vrati.

Najefikasniju partiju pružio je Zakari Natol sa čak 26 poena, dok je Martin Junaković takođe bio odličan sa 20 poena u timu Širokog. U Sutjesci je bolji od ostalih bio Radosav Spasojević sa 24 poena, dok je Vladimir Tomašević imao dabl-dabl učinak od 16 poena i 11 skokova.

MZT je u kasnom terminu takođe u drami uspeo da sruši slovenački Šenčur i da ostane u konkurenciji za sam vrh tabele - 73:75.

Gubio je MZT na ulasku u poslednji minut, a Murić je propustio šansu da prelomi meč sa dva bacanja koja je promašio za Šenčur, da bi potom u poseldnjem napadu MZT-a, Rasel dao trojku i doneo trijumf timu iz Skoplja.

Najbolji u MZT-u bili su Dušan Tanasković i Sedrik Rasel sa po 17 poena, dok je Jan Novak dao 15 za Šenčur.

U uvodnom meču dana, Helios iz Domžala je ubedljivo savladao Cedevitu Junior - 88:68.

(Telegraf.rs)

Video: Duan Vašington izneo svoje utiske posle meča Partizan - Borac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA