≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aco Petrović za Telegraf otkrio kako je dobio nadimak "Trica", pomenuo i Dražena: "Njega su zvali Kamenko..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarni Aco je dao intervju za Telegraf, gde je pričao o svemu, a čitav intervju možete pročitati u nedelju 4. februara

  • 2

Legenda hrvatske košarke Aleksandar Petrović je iskoristio svoje slobodno vreme i posetio je turnir ABA 2 lige u Novom Sadu, gde je pogledao nekoliko utakmica, ali, dao je i intervjuu za Telegraf, gde se dotakao brojnih tema, pogotovo onih kojih se tiču dešavanja na Balkanu.

Aco Petrović je neko ko je godinama i nakon karijera ostao u košarci, radio je na brojnim funkcijama, bio je u brojnim klubovima, ali i reprezentacijama, te figurativno rečeno "prošao je sito i rešeto".

Sada je malo povučen, ali je i dalje u košarci, pošto je dosta aktivan na društvenim mrežama, gde komentariše dešavanja u košarci, a svoje vreme u Novom Sadu je odvojio i za ekipu Telegrafa, s kojom je odradio intervju.

Tokom intervjua, Aco je pričao o ABA ligi, reprezentacijama Srbije, Hrvatske, NBA ligi, Jokiću, Dončiću, Zvezdi, Partizanu... Opširan intervju možete pročitati na Telegrafu u nedelju, 4. februara, dok Vam ovoga puta dostavljamo i ekskluzivnu priču.

Petrović je tokom razgovora za Telegraf otkrio i odakle mu nadimak "Aca Trica", ali i zbog čega je njegov brat Dražen imao nadimak "Kamenko", kao i toga da li će neki novi igrač zaslužiti taj nadimak.

- Dobro, sigurno mislim da to je bilo, ja sam taj nadimak dobio zato što onog trenutka kada je po završetku olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984. godine, uvedena je ta linija za tri poena i tad sam ja bio u najboljim godinama, možda sam to i najbolje koristio od svih ostalih, jer je to bio moj profil šuta i pre nego što je uvedena "trica". Ja sam šutirao samo sa 7, 8, 9 metara, prema tome nisam imao onu nekakvu dugu dvojku ili tako dalje.

- Ja sam šutirao zicere ili sa devet metara. Međutim, to je ono što je pitanje kada se setim recimo rutine koju je Dražen imao za taj šut. On kada je imao 16-17 godina, bio je talentovan igrač, ali su ga zvali "Kamenko". Loše je šutirao, međutim, ukoliko svaki dan radiš na svim tim stvarima... Dražen je imao je ritual, nije to priča, da šutira između 700 i 1.000 puta za dva i tri poena. Možeš imati tehniku da ispraviš, ali ako navežbaš taj šut, već možeš ući u zonu vrhunskog šutera. Trening i sigurno da će sjajnih šutera biti i dalje.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksa Avramović se otvorio posle večitog derbija sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    30. januar 2024 | 17:48

    Ovaj više zastupljen u našim medijima i neko čije se mišljenje ceni više nego u sopstvenoj zemlji,pitam se ima li ko od naših stručnjaka toliko zastupljen i cenjen u njegovoj zemlji.

  • Zoran

    30. januar 2024 | 17:37

    Za ono vreme, on je bio kao Stef Kari u trojkama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA