Sferopulos posle drame i pobede nad Partizanom: "Zaslužili smo, ovo sam doživeo samo još u Grčkoj i Izraelu"

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Trener crveno-belih blista posle trijumfa u derbiju

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u meču 18. kola ABA lige i slavili rezultatom 88:86, a heroj susreta bio je Jago dos Santos koji je pogotkom na četiri sekunde pre kraja rešio meč. 

Posle meča, trener crveno-belih janis Sferopulos izneo je svoje utiske:

- Jako sam ponosan kako smo igrali večeras. Igrali smo jako dobru utakmicu o početka. Mislim da smo u prvom poluvremenu odigrali najbolje poluvreme uporedjujući kvalitet protivnika. Do kraja treće četvrtine smo bili koncentrisani. Poslednjih 5 minuta smo igubili koncentraciju. Napravili smo neke greške. Dva puta smo dozvolili šuteve za tri poene, ofanzivno nismo odigrali kako je trebalo. Ali, na kraju dana, kako se utakmica završila, zaslužili smo pobedu jer smo 35, 36 minuta bili bolji tim na terenu. Jako sam srećan jer smo odgovorili dobro polse poraza koje smo imali i nastavili smo da se borimo.

Usledila su pitanja novinara, a jedno se odnosilo na sam derbi.

- Pre svega, ovo je velika tradicija u celoj zemlji. Znamo da je Srbija zemlja košarke, ne od sada, već od vremena kada je sport nastao. Razumete kako je sve ovo važno, za Srbiju, za Beograd. Mislim da je ova atmosfera zaista neverovatno. Ova atmosfera je tipično Balkanska, a ovo sam doživeo još u Grčkoj i Izraelu.

Potom, Sferopulos je upitan na koji način je pripremao ekipu.

- Nije lako posle poraza odigrati dobar meč. Poraz od Albe, pa meč sa Partizanom nije lako pripremiti mentalno. Bilo je uspona i padova, zbog psihologije. Posle poraza moraš da igrap, isto i kao velike pobede. za dva dana igramo protiv valensije. Moramo da kontrolišemo emocije i da budemo profesionalci. Jako je bitno da smo dobili dva meča protiv Partizana. Kada sma došao prvi meč moi je bio protiv FMP-a, a onda od Partizana. Tada smo izgubili, a zaslužili smo da pobedimo. Sada, kada imamo dve vezane pobede protiv njih, to je veoma važno.

O Jagu dos Santosu

- Jago je dokazao mnogo puta da je igrač ovog nivoa. Ovo mu je prva godina u Evroliga. Nismo ga potpisali za prvu petorku, a tu je i igra. Odgovara svojim dužnostima, razigrava i pogađa. Kako više bud eigrao, biće bolji i bolji. Velika je budućnost pred njim i srećni smo što ga imamo.

O poslednjih šest minuta

- Imali smo uspone i padove. Bili smo umorni. Kada si umora nposustaješ. Igrali smo košarku, imali smo mnogo izazova protiv tima koji igra dobru košarku. Prvih minuta smo igrali jako dobro. Nije dobro, u pravu ste, ali, sa druge strane, dešava se. U ključnim momentima su napravljena dva faula za dva poena, a ne za tri, kada je to bilo najpotrebnije. Cilj je da se smanje greške i sve pohvale za Partizan koji je uspeo da se vrati.

Na pet minuta pr ekraja promenili ste celu petorku.

- Promenio sam samo neke igrače, ne ceo tim. Nedovića sam izvukao, pa sam ga vratio. Morao sam da osvežim tim. ne mogu da igraju pod ovim intenzitetom svo vreme. Ne mogu da igram sa pet igrača.

(Telegraf.rs)

Video: Koš Zvezde za pobedu protiv Partizana: Jago junak derbija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djjdjd

    28. januar 2024 | 22:17

    Hajde sto su nas zesce pokrale sudije,ali ovaj amaterizam trenera zadnjih 5 min meč.Ja video nisam za 40 godina.

  • Saša Pavlović

    28. januar 2024 | 23:13

    Zakonom zabraniti ovu zvezdinu divljačku košarku !

  • Mire

    28. januar 2024 | 23:32

    Trenera dijelilo samo nekoliko stotinki, pa da bude peti po redu, od kad je došao Žoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA