Bravo, Nikola! Meč karijere za Jovića, Majami slavio protiv Hjustona

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Saigrači su sa imali reči hvale za mladog Jovića

Košarkaši Majamija pobedili su Hjuston 120:113, a srpski košarkaš Nikola Jović, kao starter odigrao je odličan meč.

Reprezentativac Srbije je postigao šest poena, osam skokova, šest asistencija i po dva skoka i blokade, uz šut iz igre 2/9 za 21 minut na parketu.

Bez obzira na nešto slabiji procenat pšuta, Jović je odigrao dobro, a posle duela sa Rokitsima je dobio  pohvale saigrača i trenera Erika Spolstre. Zanimljivo, ova partija ujedno je i rekordna za mladog košarkaša koji je došao do najvećeg broja asistencija, blokada i ukradenih lopti u karijeri i koji dobija sve veće poverenje trenera kako sezona odmiče.

Kada je o samom meču reč, Jović je proveo skoro celu prvu četvrtinu na parketu, i postigao dva poena, edam skokova i četiri asistencije, a Majami je u ovom periodu poveo 34:27. Ipak, do poluvremena Hjuston je uspeo da se vrati i u vede meč u egal.

Posle 59:59 na odmoru, Majami je zaigrao mnogo bolje i došao do prednosti koju je uspeo da zadrži d samog kraja i zasluženo slavi. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Hiro sa 28 poena, Adebajo ga je pratio sa 22 poena uz 12 skokova. Nikola Jović je kao starter upisao šest poena, osam skokova, šest asistencija i po dva skoka i blokade. Za Roketse je Vanvlit ubacio 32 poena.

 

Pobedu je upisala i Oklahoma u noći između ponedeljka i utorka. Tanderi su slavili protiv Vašingtona 136:128, a srpski internacionalci Vasa Micić i Aleksej Pokuševski nisu upisali ni minut na parketu. Najefikasniji je vio Šej Gildžus-Aleksander sa 32 poena, a pratio ga je Holmgren sa 31. U poraženom timu Pul jeupisao 24, a pratili su ga Kuzma sa 22 i Džons sa 18.

Rezultati NBA mečeva:

Šarlot - Čikago 112:119

Indijana - Boston 133:131

Vašington - Oklahoma 128:136

Majami - Hjuston 120:113

Milvoki - Juta 116:132

LA Klipers - Finiks 138:111

(Telegraf.rs)

Video: Milojević: U seriji smo teških utakmica, Železničar dobra i nadahnuta ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ned

    9. januar 2024 | 09:06

    meč karijere, 6 poena 😂..Divna karijera do sada. Doduše nije momak kriv,odabrao je krivi klub. Ne daju mu da igra. Tako se ni Jokić nebi probio,da mu nisu dali povjerenje. Jović je ekstra igrač koji može puno ali kada Ameri "znaju" bolje..

  • SALAHUDDiN AYYUBi

    9. januar 2024 | 08:35

    Procenat šuta ko one babe zvezdine !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA