Senzacionalni povratak Nikole Topića u Zvezdu! Ubedljiva pobeda nad Igokeom za najbolji mogući kraj 2023.

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 8 min.
  • 49

Sa nekom pozitivnom notom crveno-beli ulaze u novu godinu

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su ekipu Igokee u meču 14. kola ABA lige i slavili rezultatom 80:48, po četvrtinama 31:13, 16:16, 17:15, 16:4.

Zvezda je fantastično startovala utakmicu, nije moglo bolje nego poenima Nikole Topića. Nikola je bio udarna igla ritma crveno-belih i pokretač rane velike prednosti. Uključili su se drugi, ali deluje da su ga pratili.

Drugu četvrtinu je obeležila veoma loša startna sekvenca Jaga i Simonovića, ali i povratak Topića, koji je još jednom pokazao kakav kvalitet mladi košarkaš donosi ovom timu. Zvezda je na poluvremenu vodila 47:29, apsolutno zasluženo zahvaljujući dobrom pristupu utakmici.

Jako loša košarka viđena je u trećoj deonici, kada je Igokea pružila sjajan otpor startom, ali nije uspela to da valorizuje. Tobi je u jednom momentu ove deonice došao do dabl-dabl učinka sa 10 poena i 11 skokova.

Poslednja deonica je crveno-belima dala za zadatak da pruže dosta bolji defanzivni otpor i oni su to uspeli, pa su na tri minuta do kraja Igosima dozvolili samo dva poena. Na kraju je Igokea postigla ukupno četiri, ali bez dileme dobra defanzivna deonica za domaće.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Majk Tobi sa 13 poena i 12 skokova, kao i indeksom korisnosti 22. Dejan Davidovac je za indeks 21 morao da ubaci 10 poena uz devet skokova, a Nikola Topić je postigao osam poena, uhvatio tri skoka i podelio pet asistencija.

U gostujućem timu istakao se Mario Nakić sa 12 poena i četiri skoka, a sa 11 poena ga je pratio Karmajkl.

Crvena zvezda naredni meč igra protiv Fenerbahčea, a onda dočekuje u Areni ekipu Partizana gde se očekuje spektakl.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 80:48 - Dalibor Ilić diže šut za tri poena i pogađa ga! Gilespi opet upreuzimanju i opet fantastično radi posao. Topić vodi poslednji napad, ulazi u prodor, ali promašuje za dva, a onda i nakon ofanzivnog skoka promašuje i petu trojku i to je kraj meča.

8. minut - 77:46 - Izuzetna odbrana Gilespija na preuzimanju Milosavljevića, tera ga na korake. Diže Rokas jako težak šut, ali promašuje. Pametan faul Ilića da spreči prodor po čeonoj liniji i lake poene. Odlična odbrana i požrtvovanost Topića. Težak šut Nakića, odlična odbrana. Na tri minuta do kraja četvrtine Igosi postigli svega dva poena. Pokušao je Top još jednu trojku, međutim neprecizan i četvrti put na meču. Promašuje Hanga šut za tri poena.

6. minut - 77:46 - Vraća se Topić, a prvi put ulazi i Dalibor Ilić na teren. Faulira ga Bošnjaković sada, zakucava Ilić na pas Topića. Faul Giedraitisa ispod koša da se spreči mismeč situacija. Brutalna rampa Gilespija probudila publiku! Ganga ulazi na prodor i biva fauliran od strane Delalića. Deluje da ova petorka igra veoma dobro. Prekombinovali su malo igrači Zvezde sada.

4. minut - 75:46 - Ulazi Jago na prodor, izbacuje izlazni pas u korner na Davidovca i pogađa trojku! Sada Jago sam u korneru sa istog mesta kao Davidovac, ali neprecizan.

2. minut - 72:44 - Dobra kombinacija i lep napad Zvezde za laka dva poena Teodosića. Diže Giedraitis za tri i precizan! Pik Tea i Davidovca, dobija Dejan loptu, ali neprecizan za tri. Tobi pogađa trojku na pas preko ruke i tera Igokeu na novi tajmaut.

KK Crvena zvezda - KK Igokea Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Treća četvrtina

10. minut - 64:44 - Milosavljević pravi faul, koristi Sferopulos da zameni Nedovića za Teodosića. Tobi još jednom neprecizan ispod koša iako je imao zicer. Teo šutira u tranziciji i precizan za tri. Tajmaut Jovanovića. Pogađa sada Tobi ispod koša, to je dabl-dabl za njega. Promašuje Bošković trojku za goste. Teo gubi napad u poslednjem napadu, Jeremić promašuje sa skoro pola terena i to je kraj četvrtine.

8. minut - 59:42 - Ubrzava Jago u napadu i pogađa uz faul u ranom napadu. Pogađa dodatno bacanje. Gilespi pravi faul na šutu Atića za tri poena. Buni se novi centar Zvezde, a verovatno je i u pravu. Ide na klupu, Tobi se vraća u igru. Dva promašaja Lazića zaredom, diže Nedović trojku, ali i on promašuje. Propuštena šansa Zvezde. Na drugoj strani Igokea brzo kažnjava. Još jednom poeni iz ofanzivnog skoka gostiju i biće novi tajmaut crveno-belih.

6. minut - 56:37 - Nedović diže šut iz okreta kao u prvom poluvremenu, ali opet jako neprecizno. Izlazi Topić ulazi Jago. Lep napad u trouglu Jago - Simonović - Tobi zakucava uz faul Atića. Promašuje dodatno slobodno bacanje. Faul nad Lazićem. Izmena Tobi - Gilespi. Tajmaut. Tri sekunde u reketu, dobar posao odbrane Zvezde.

4. minut - 52:37 - Tobi popravlja šut Nedovića i precizan za dva poena. Novi šut Topića, ali još jedan promašaj. Nedović još jednom promašuje trojku. Jako loše njegovo raspoloženje u šutu. Sudije gledaju snimak čija će lopta biti, inicijalno sviran posed za goste. Sudije menjaju odluku u korist Zvezde. Tobi teško promašuje za tri poena, a onda Bošković u kontranapadu pogađa uz kontakt i faul. Ubacuje i dodatno slobodno bacanje. Nedović konačno pogađa trojku.

2. minut - 47:32 - Promašuje Nedović trojku na startu treće deonice, a potom pravi faul da spreči lak prodor Milosavljevića. Odlična odbrana Topića i ističe vreme za napad Igosima. Gledaće sudije snimak za svaki slučaj. Nije šut bio na vreme. Nije se Tobi lepo postavio i Topić šalje neprecizan pas. Nakić ubacuje novu trojku za Igose.

KK Crvena zvezda - KK Igokea Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Druga četvrtina

10. minut - 47:29 - Topić ponovo napada prodorom, daje loptu u korner Rokasu, on daje ekstra pas Nedoviću, ali promašaj. Nedović promašuje poslednji napad Zvezde u prvom poluvremenu. Kraj poluvremena.

8. minut - 47:28 - Promašuje Topić novu trojku. Krade Giedraitis loptu, dodaje Topiću, vraća loptu Teodosiću Topić i ide trojka! Tajmaut Jovanović. Ulazi u prodor Topić iz prijema, bez spuštanja lopte, ali promašuje. Sada u tranziciji napada koš i dobija dva slobodna bacanja. Faul Atića. Precizan oba puta Nikola. Opet vrhunski pas Topića u tranziciji i to Davidovac koristi.

6. minut - 40:27 - Diže Jago još jednu trojku kad ostaje sam i pogađa još jednom. Napušta igru sada, vraća se Topić. Faul Hange na šutu i biće slobodna bacanja. Prvo bacanje promašuje Milosavljević, drugi put precizniji. Napada Hanga prodorom i dobija dva bacanja. Neprecizan oba puta Mađar.

4. minut - 37:22 - Janis Sferopulos traži tajmaut nakon nekoliko grešaka Zvezde. Užasan pokušaj šuta Gilespija iz okreta. Fauliran Hanga nakon ofanzivnog skoka. Faul u napadu Gilespija. Gazi liniju Kosta Kondić. Loša košarka u ovom periodu. Davidovac šutira, ali promašuje šut iz okreta. U borbi za skok jedan igrač Igokee dodirnuo je loptu, ali sudija svira aut za goste. Nisu sigurni u svoju odluku pa će pogledati snimak. Očigledno lopta za Zvezdu. Diže Jago trojku i pogađa iz bloka Gilespija. Diže Hanga šut uz zvuk sirene i pogađa za tri.

2. minut - 31:18 - Odlična odbrana Zvezda startom druge deonice. Gubi loptu Marko Simonović. Bošković leđima napada Tea i to radi dobro, dva poena. Jago diže trojku, veliki promašaj. Tranzicija Zvezde, veliki promašaj Jaga. Milosavljević smanjuje razliku šutem za dva poena.

KK Crvena zvezda - KK Igokea Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prva četvrtina

10. minut - 31:13 - Ulazi na teren i Gilespi. Marko Simonović pravi nesmotren faul i šalje na liniju penala Delalića. Nedović izlazi, ulazi Teodosić. Topić nije izlazio iz igre. Topić prodire, beži čuvaru, promašuje, ali Gilespi vraća loptu u koš. Faul u napadu Simonovića, nakon odlične odbrane Topića. Nakon devet minuta igre Topić napušta teren, a ulazi Jago. Veliki promašaj Teodosića nakon izlazne kretnje sa 45 stepeni sa leve strane. Brz šut Hange i pogodak.

8. minut - 14:10 - Nedović dva puta precizan sa penala. Promašuje Nakić step-bek trojku. Na drugoj strani Simonović siguran. Težak promašaj Jošiča, a Topić fantastičan u tranziciji dolazi do lakih poena u kontranapadu. Tajmaut Vlade Jovanovića. Faul Giedraitisa na zemlji.

6. minut - 18:10 - Topić napada na koš, okreće roling i biva fauliran. Ide na bacanja i pogađa oba. Još jedna tranzicija Zvezde i još jedan faul Igokee, vrlo brzo igra Zvezda. Tobi maši šut za tri poena i biće tajmaut za Sferopulosa.

4. minut - 13:5 - Jošilo pravi faul na Davidovcu u tranziciji, a krilni centar Zvezde izvlači slobodna bacanja. Pogađa samo prvo. Karlmajkl izvlači slobodna bacanja protiv Tobija, koji pravi faul. Precizan oba puta igrač Igokee. Iz pik i pop situacije ostaje Davidovac sam i na pas Nedovića pogađa za tri poena. Topić dodaje Nedoviću u tranziciji i laki poeni. Giedraitis sada kažnjava lošu odbranu Igosa sa linije za tri poena. Rana dva faula Topića, ali ostaje u igri. Nakić pravi faul na Davidovcu.

2. minut - 4:4 - Sudija podbacuje loptu, napad za Zvezdu. Topić napada na koš i postiže prve poene! Nakić postiže dva puta poene sa poludistance. Nedović uzvraća polaganjem nakon bloka. Topić pravi faul nad Jošilom da spreči lake poene, pametan potez.

KK Crvena zvezda - KK Igokea Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Petorke

Crvena zvezda: Topić, Nedović, Giedraitis, Davidovac, Tobi.

Igokea: Karlmajkl, Nakić, Jošilo, Atić, Stanković.

Najava utakmice

Igokea na megdan u Beograd dolazi prilično oslabljena pošto su izgubili nekoliko veoma važnih igrača. Tim je napustio Stefon Mudi, potom Nikola Tanasković, da bi konačno Nemanja Gordić otišao u KLS.

Daleko su od favorita za ovu utakmicu, ali to Zvezdi ne bi trebala da bude uteha, niti izgovor za manje zalaganje.

Sa druge strane nalazi se protivnik, crveno-beli koji ima motiv da pozitivno završi godinu i ulogu favorita koju treba da opravda.

Očekuje se da na ovom meču zaigra Nikola Topić i to bi za njega mogla da bude odlična prilika da se oproba u dresu Zvezde sa nešto lakšim protivnikom.

(Telegraf.rs)

Video: Prve reči Topića po povratku u Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    30. decembar 2023 | 20:15

    Топић класа!!!

  • Kodiaq

    30. decembar 2023 | 20:49

    Ja ne znam koji stručnjak može da dovede Simonovica i Gilespija u tim. Operisani su od košarke. Uzas! Za nijansu su bolji Tobi i Jago. Totalni promašaj od rostera.

  • Majstor

    30. decembar 2023 | 21:49

    Oni dobiju partizan, mi ih sad pregazimo 👋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA