Partizan lako izašao na kraj sa Mornarom, debitovao Smit

 
S. I.
L. I.
S. I. L. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 7 min.
  • 44

Odličnu partiju pružio je Danilo Anđušić

Košarkaši Partizana slavili su na gostovanju Mornaru rezultatom 98:76 , u okviru 14. kola ABA lige. Izabranici Željka Obradovića su tokom svih 40 minuta kontrolisali meč i na kraju upisali vredan trijumf pred duplo kolo Evrolige.

Crno-beli su krenuli silovito, i već na startu stekli prednost 15:2. Ipak, tada je Mihailo Pavićević zatražio minut odmora, pa je nakon toga Mornar napravio seriju 14:0 i nakratko poveo. Odmah nakon toga gosti iz Beograda poenima Kaminskog i Jaramaza odlaze na 21:16, da bi se prvi kvartal završio rezultatom 22:18 u korist Beograđana.

Kaminski je trojkom otvorio drugi kvartal, a nakon televizijskog tajm-auta Luis je pogodio dve trojke i doveo Barane na podnošljivih -3 (35:32). Tada je Naneli uspeo da poentira van linije 6,75, a nedugo nakon toga prve poene zabeležio je i novi plejmejker Partizana Džejlin Smit.

Centri crno-belih Kaminski i Kaboklo su iz ofanzivnih skokova postigli poene i odveli svoj tim na dvocifrenu razliku pred drugi deo meča (44:32).

Treću deonicu dobio je Mornar rezultatom 24:23, a odličnu igru u pomenutom kvartalu pružio je Veders. Američki košarkaš je zadavao dosta muka odbrani crno-belih, a u par navrata Barani su prilazili na jednocifren zaostatak. U crno-belom dresu istakao se Anđušić koji je svojim poenima, a potom i pogođenim slobodnim bacanjima posle nesportskog faula koji je nad njim načinjen vratio Partizanu dvocifrenu prednost.

Partizan je u nastavku bio dominantniji, da bi posle trojke Anđušića na sredini poslednje četvrtine na semaforu stajalo 82:61. Izabranici Željka Obradovića su nakon toga rutinski priveli meč kraju i napravili lepu uvertiru pred duplo kolo Evrolige.

Što se košgeterskog učinka tiče, u pobedničkom timu istakli su se Anđušić sa 14, Koprivica sa 11, i Naneli sa 10, dok su kod gostiju bolji od ostalih bili Veders sa 19 i Luis sa 17 postignutih poena

Partizan nakon ovog kola ima skor 10-4, dok je Mornar zabeležio samo jednu pobedu.

Standings provided by Sofascore

Tok meča

ČETVRTA ČETVRTINA

10. minut - Partizan posle poena Vukčevića ide na maksimalnih +22

8. minut - 72:90 - Anđušić postiže trojku posle asistencije Smita.

7. minut - 67:87 - Polovičan sa linije penala kod Barana bio je Gavrilović, da bi u narednom napadu Smit postigao novu trojku za +20 Partizana.

6. minut - 66:84 - Ponitka beleži asistenciju, a Koprivica nove poene.

5. minut - 64:82 - Barani preko Vedersa smanjuju prednost, ali Anđušić novom trojkom vodi svoj tim na maksimalnih +21. Luković lakim zakucavanjem smanjuje prednost Partizana.

3. minut - 60:79 - Šut van linije 6,75 pogađa Partizanov plejmejker Smit, dok na drugoj strani poene beleži Uroš Luković. Precizan je i Mateuš Ponitka za velikih +19

2. minut - 58:74 - Nove poene postiže Tristan Vukčević, pa Pavićević primoran da zatraži minut odmora za svoju ekipu.

1. minut - 58:72 - Poentira Ponitka, a potom i Anđušić. Na drugoj strani precizan je danas odlični Veders.

TREĆA ČETVRTINA

10. minut - 56:67 - Fauliran je Anđušić u kontri, a arbitri su presudili da je bio nesportski prekršaj. Pogađa Partizanov bek oba puta. Fantastično se snalazi Koprivica pod košem i beleži nove poene. Mornar preko Marija poentira, a na drugoj strani poene za Beograđane beleži Mateuš Ponitka

9. minut - 52:60 - Mornar ponovo koristi prazne minute Partizana, a Veders novim poenima ponovo vraća svoj tim na jednocifren minus.

8. minut - 47:58 - Nova trojka za crno-bele koju postiže Tristan Vukčević. Sa linije za slobodna bacanja oba puta je precizan Anđušić.

7. minut - 47:55 - Prazne minute na obe strane prekida Veders. Mornar je opet na jednocifrenom minusu

5. minut - 45:55 - Dan-Martin asistira za Vedersa, Mornar je na -10 pred televizijski tajm-aut.

4. minut - 42:55 - Posle faula Koprivice precizan sa linije za slobodna bacanja bio je Gavrilović.

2. minut - 40:55- Faul pravi Nemanja Jaramaz, a u istom napadu trojku za Mornar postiže Milić Starovlah. Crno-beli trojkom Anđušića vraća prednost, da bi Luis odgovorio istom merom. Uzstopna četiri poena postiže i centar Balša Koprivica

1. minut - 34:48 - Vederss beleži prve poene za svoj tim u drugom poluvremenu. Dok na drugoj strani poenbtira odlični Džejms Naneli. Poene za Partizan postiže i Danilo Anđušić

DRUGA ČETVRTINA

10. minut - 32:44 - Nove poene za Partizan postiže Kaboklo. Crno-beli sa +12 odlaze na odmor.

Mornar-Partizan Foto: Mornar-Barsko zlato/ Media pro

9. minut - 32:42 -  Mari šutira preko Kabokla ali je bio kratak, dok na drugoj strani poene iz ofanzivnog skoka postigao Kaminski.

8. minut - 32:40 - Poentiraju crno-beli iz tajm-auta. Novu trojku postiže Džejms Naneli. Tajm-aut sada traži Mihailo Pavićević. Ne koriste obe ekipe svoje napade, da bi pod košem Barana bio fauliran Bruno Kaboklo. Prve poene beleži Džejlin Smit. U narednom napadu promašio je trojku.

7. minut - 32:35 - Vraćaju se Barani u meč. Odlični Luis pogađa još jednu trojku, i tera Željka Obradovića da zatraži tajm-aut.

6. minut - 29:35 - Poene beleži i Balša Koprivica. Mornar šutevima za tri poena drži priključak, a sada je precizan van linije 6,75 bio Luis.

5. minut- 26:33 - Lep potez Džejmsa Nanelija. Partizanov Amerikanac je iz rolinga pogodio šut za dva. Na drugoj strani zakucava Luis

4. minut - 24:31 - Crno-beli deluju sve bolje. Šestu trojku za tim iz Beograda postiže kapiten Kevin Panter.

2. minut - 24:28 - Odličan blok Frenka Kaminskog koristi Naneli i postiže novu trojku za svoj tim. Uzvraća Mornar istom merom, precizan je Luis, dok je asistenciju upisao Dan-Martin.

1. minut - 21:25 - Greši Voler. Plejmejker Mornara gazi liniju, pa će lopta pripasti Partizanu. Doužer je na drugoj strani odlično uočio Kaminskog koji pogađa trojku. Pogađaju i Barani šut van linije 6,75, precizan je bio Dan Martin.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - 18:22 - Novo pojačanje Partizana Džejlen Smit promašuje dva šuta za tri poena. Mornar ne koristi svoj napad na isteku četvrtine.

9. minut - 18:22 - Fauliran je Jaramaz koji je bio polovičan sa linije penala. Na drugoj strani faul pravi Frenk Kaminski. Gavrilović pogađa oba slobodna bacanja.

8. minut - 16:21 - Odlično je ispivotirao Kaminski i materijalizovao prednost u visini. Poene postiže i Ognjen Jaramaz,da bi već u sledećem napadu asistirao Kaminskom za novi koš Partizana.

7. minut - 16:15 - Serija Mornara 11:0 iz tajm-auta. Posle poena Gavrilovića, minut odmora traži Željko Obradović. Vranješ pogađa trojku za prvo vođstvo svog tima

6. minut - 9:15 - Panter je iskreirao sebi poziciju ali je promašio, dok jena drugoj strani faulom  zaustavljen Uroš Luković koji će imati dva slobodna bacanja, koji je polovičan sa

5. minut - 8:15 - Doužer je izgubio loptu što Mornar koristi i preko Mareja smanjuje prednost Partizana. Barani će imati i dva penala jer je fauliran Veders, ali tek posle televizijskog tajm-auta. Oba penala pogađa Veders, Mornar je na -7.

4. minut - 4:15 - Partizan deluje fantastično u ovim trenucima. Vukčević je pogodio novu trojku za svoj tim, dok poene za Mornar u kontri beleži Vranješ.

Mornar-Partizan Foto: Mornar-Barsko zlato/ Media pro

3. minut - 2:12 - Mornar je uspeo da poentira iz tranzicije, da bi Diužer pogodio sa poludistance na drugoj strani. Greši Uroš Luković, a crno-beli preko Ponitke postižu nove poene.

2. minut - 0:8 - Dobra odbrana Partizana, Doužer je krenuo u kontru ali je zaustavljen faulom. Novu trojku za goste iz Beograda postiže Bruno Kaboklo, da bi već u narednom napadu ukrao loptu i upisao nove poene.

1. minut - 0:3 - Utakmica je počela. Prvi napad ima ekipa Partizana. Crno-beli ne koriste napad. Posle šuta Vukčevića, Ponitka je bio na ofanzivnom skoku, ali mu je lopta "pobegla" u aut. Ne koristi napad ni domaći tim, a na drugoj strani Panter pogađa šut za tri poena.

Pre meča

Crno-beli su uoči utakmice sa Baranima vezali tri poraza, od kojih je jedan upisan u ABA ligi. Zadar je šokirao Partizan u Hrvatskoj i tako tim Željka Obradovića ostavio sa minimalnim šansama da sezonu završe na poziciji jedan.

Vremena za razmišljanje i odmor nema pošto će odmah nakon Mornara ekipa igrati i duplo kolo u Evroligi, pa je sve osim rutinske pobede veliko iznenađenje.

Crnogorski tim igra katastrofalno, zauzimaju ubedljivo poslednje mesto sa samo jednom pobedom i nikako ne mogu da pronađu dobitnu kombinaciju igrača, iako su već zarotirali nekoliko Amerikanaca.

Partizan je vezao šest slavlja protiv Mornara, među kojima i ono iz prvog dela aktuelne sezone u Beogradu 110:78.

(Telegraf.rs)

Video: Bruno Kaboklo posle poraza Partizana od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bratia

    30. decembar 2023 | 18:52

    Krcata hala grobara, svaka cast Partizanovcima iz CG. Nesa bi ovde prijavio 12870 navijaca limenki :)

  • Moša

    30. decembar 2023 | 18:24

    Mnogo je jadna i bedna igra Partizana. Sreća je što igraju protiv najslabije ekipe u ligi. Obradovića svi čitaju.

  • Stari grobar

    30. decembar 2023 | 20:01

    Crno Bela armijo neka nam je srecna I bericetna Nova 24 godina. Zeljku I momcima puno srece, zdravlja, dobrih pobeda I da nas usrece u sledecoj godini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA