Još jedan bivši igrač Zvezde izdominirao u Japanu: Pre dolaska njegov tim bio na 1-19, sada vezao dve pobede!

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kvinsi Miler je bukvalno preporodio ekipu Tojama Grauzes

Već smo ranije jutros pisali da je Ben Bentil odigrao odličnu partiju u Prvoj ligi Japana u pobedi Gunme nad favorizovanim Rjukjuom, ali šta onda da kažemo za partiju još jednog bivšeg košarkaša Crvene zvezde, Kvinsija Milera?

On je pre oko 10 dana potpisao ugovor sa trenutno najgorom ekipom prvenstva, Tojama Grauzes, koja je u tom momentu imala skor 1-19. Posle uvodnog poraza na njegovom debiju, sve se preokrenulo.

Tako je Kvinsi Miler bio vesnik druge uzastopne pobede ovog tima u B. Ligi i to kakvom! Tojama je u bukvalnom smislu te reči na domaćem terenu "pregazila" San Rokerse iz Šibuje, predgrađa Tokija sa 33 poena razlike - 90:57.

I ne samo to, Miler je bio najefikasniji akter ove utakmice, pošto je postigao 24 poena uz devet skokova, što će reći da mu je jedan nedostajao za dabl-dabl. Pored toga je imao i jednu asistenciju.

Interesantno, domaće je pored njega predvodilo još jedno dobro poznato lice - Ivan Buva. Košarkaš iz Hrvatske koji je nastupao za Valensiju, Monako, Ritas, Bešiktaš, Bilbao i mnoge druge ekipe u Evropi postigao je 17 poena i imao je takođe devet skokova.

U kolu pre ovog, Tojama je savladala ekipu Kavasaki Brejv Tandersa na gostovanju (71:87), pa stvari više ne izgledaju tako crno, jer prvi sledeći tim na tabeli nalazi se samo jednu pobedu ispred, a to je Šinšu.

Inače, sistem takmičenja u Japanu je takav da Tojama i San Rokers Šibuja opet igraju koliko sutra od 05.05 časova po našem vremenu.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA