Bogdanović zapalio mrežicu: Srbin dao 17 poena za četvrtinu, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu Atlante

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Još jedno odlično šutersko veče za reprezentativca Srbije

Kada Bogdan Bogdanović počne da pogađa, protivnici nemaju apsolutno nikakve šanse. To se desilo i noćas na gostovanju Majamiju, gde je reprezentativac Srbije uspeo da postigne čak 17 poena tokom druge četvrtine, ali ni to nije bilo dovoljno Atlanti da upiše trijumf na Floridi, gde je ipak slavio domaćin- 122:113.

Nažalost, osim te druge četvrtine, Bogdan nije imao barem još jedan bolji period na meču, pa ga je završio sa 23 postignuta poena uz pet asistencija i dva skoka. Na terenu je proveo 35 minuta, a ono što bode oči je broj pokušaja na šutu za tri poena.

Naime, Bogdan je šutirao čak 18 puta sa distance i pogodio je šest puta, dok je sveukupno još imao šest šuteva za dva i realizovao je dva. Šutirao je i dva slobodna bacanja, od kojih je pogodio jedno za konačan zbir.

Kao što smo nekako već i navikli, najefikasniji u njegovom timu bio je Tre Jang sa 30 poena, a odmah iza bio je Dedžonte Marej sa 24 poena, dok su na drugoj strani ispred ostalih bili raspoloženi Tajler Hiro sa 30 poena i Dankan Robinson koji je dodao 27 poena.

Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug / AP

Atlanta je svoju priliku da pobedi propustila tokom treće deonice. Tada je uspela da nadoknadi dvocifreni minus i da stigne do +11 protiv Majamija posle čega je dopustila seriju od tačno 11:0, čime je vratila domaćina u meč, koji je zatim sve do samog kraja bio nemilosrdan.

Ne možemo reći ni da smo gledali dramu u poslednjoj deonici, jer je Majami konstantno održavao razliku na između sedam i 11 poena, te tako odbio svaki nalet Houksa i slavio važan trijumf.

Dodaćemo da ni na ovom meču nažalost nije bilo našeg Nikole Jovića, koji se nalazi sa timom Su Fols Skajfors u NBA razvojnoj ligi.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jokić izveo asistenciju večeri: Kao da ceo život igra američki fudbal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    23. decembar 2023 | 06:56

    Zapalio mrežicu?! Ispromašivao se kao i na većini utakmica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA