Vreme čitanja: oko 1 min.

Džejlen Branson ušao u istoriju Niksa kao deveti igrač sa 50 poena: Niko nikada iz Njujorka nije ovo uradio

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Član košarkaške reprezentacije SAD iz minulog leta ispisao istoriju

  • 0
Džejlen Branson Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najbolji igrač Njujork Niksa i ovogodišnji član američke reprezentacije Džejlen Branson ispisao je istoriju prethodne noći kada je u pobedi svog tima nad Finiks Sansima upisao čak 50 poena.

Na terenu je proveo tek 35 minuta, a da bi upisao tih 50 poena šutirao je 17 od 23 iz igre, odnosno 73 posto, što je najbolji postotak u 50+ partiji svih igrača koji su taj podvig u dresu Niksa napravili.

Osim toga savršen je bio van linije za tri poena, šutirao je devet od devet, a uhvatio je i šest skokova, podelio devet asistencija i ukrao pet lopti, a na sve to imao samo dve izgubljene lopte.

Ovom partijom je postao tek deveti igrač Niksa sa 50 ili više poena na jednoj utakmici, pre njega su to uspeli: Džulijus Rendl (1), Karmelo Entoni (2), Džamal Kroford (1), Alan Hjuston (2), Patrik Juing (2), Bernard King (5), Vilis Rid (1), Riči Gerin (3).

Rekord za najbolju poentersku individualnu partiju drži Karmelo Entoni, koji je 24. januara 2014. godine postigao čak 62 poena, dok je drugi najbolji Bernard King sa 60 postignutih poena davne 1984. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Lejkersi šampioni NBA Kupa: Lebron prvi igrač koji je podigao ovaj trofej

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA