Šta je Jokmas ili Jokićdan? Nikola Jokić je glavni krivac zašto Denver danas slavi

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Navijači su zahvalni zbog odluke kluba

Denver Nagets ovog 15. decembra proslavlja "Jokmas" ili Jokićdan. Tokom celog dana navijači čestitaju jedni drugima važan praznik, a mnogi u Srbiji zapitali su se o čemu je zapravo reč i kakve veze Nikola Jokić ima sa ovim praznikom?

Tiim iz Kolorada preošao je ogromnu transformaciju proteklih nekoliko godina. Od kluba koji "statira" u NBA ligi i tek ponekad dođe do plej-ofa, što je bio vrhunac za tim i navijače, do titule šampiona NBA lige. Naravno, i vrapci na grani znaju da je Nikola Jokić pokrenuo kompletan tim, uticao i na to da Majk Meloun postane jedan od najboljih trenera lige, a sve ostalo deo je košarkaške istorije.

Ipak, zašto je 15. decembar važan i zašto ga slave kao Jokićdan? Priča se vraća na prve godine kada je srpski centar stigao u tim. Posle prve godine, u kojoj je Nikola bio deo najbolje "ruki" petorke, usledila je druga, prelomna.

Dana 29. oktobra 2016. godine, Jokić je zabeležio 23 poena i 17 skokova u porazu u produžetku od 115–113 protiv Portland Trejl Blejzersa. . Nakon što je bio starter u prvih osam utakmica sezone, Jokić je premešten na klupu 12. novembra. Ostao je kao rezervni igrač na narednih 14 utakmica. Tokom tog perioda, postigao je 27 poena i 11 skokova u porazu od 112–92 protiv Dalas Maveriksa 12. decembra. Potom,  15. decembra ponovo je postavljen u startnu postavu, a Nagetsi su postigli 132 poena u pobedi protiv Portlanda, gde je Jokić delovao kao glavni u timu, distribuirajući loptu iz visoke pozicije i brzo se krećući ka obruču. Navijači su nakon toga počeli da zovu 15. decembar "Jokmas" u slavlu odluke tima da se gradi oko Jokića umesto oko Jusufa Nurkića ili pika prve runde, Emanuela Mudiaja.

Pa, srećan Jokmas!

(Telegraf.rs)

Video: Nestvaran koš: Trojka u poslednjoj stotinki napada za Kliperse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    16. decembar 2023 | 00:28

    Pitajte njegove konje 🤷‍♂️

  • so you know

    15. decembar 2023 | 19:43

    jokmas kao Christmas (Božić) nije jokićdan

  • beware of organized gangstalking

    16. decembar 2023 | 23:45

    pa ko da je fejsal mulić ušao u njih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA