Zvezdi danas preti njen najveći biser: Zašto Nikola Topić ne igra za crveno-bele ove sezone?

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Mnogima će biti posebno interesantan duel Mege i Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Megi od 18.00 u Hali sportova Ranko Žeravica u okviru 11. kola ABA lige, a ovaj susret budi posebnu pažnju košarkaške javnosti zbog Nikole Topića, igrača koji je pod ugovorom sa Zvezdom, a prva je "violina" Mege ove sezone.

Mnogi navijači Zvezde oduševljeni su partijama koje mladi Topić pruža u dresu Mege ove sezonem, gde prosečno postiže 18,9 poena uz 6,8 asistencija i 3,2 skoka po meču u ABA ligi, ali na njih gledaju i sa setom jer bi mnogi voleli da te partije pruža u njihovom klubu, naročito kada se vidi kako se pojedini igrači muče na poziciji plejmejkera ove sezone u crveno-belom timu.

Pre početka sezone se uveliko spekulisalo da li će Topić igrati za Zvezdu i ostati kao "treći plejmejker", pošto su već stigli Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić kao velika imena za poziciju jedan, a onda je doveden i Jago dos Santos, koji se nije prilagodio i pokazao pun potencijal.

Vodile su se polemike na društvenim mrežama da li je Topić spreman da već sada bude "gurnut u vatru" i da ovako mlad igra u Evroligi, a na kraju je procenjeno, verovatno i uz konsultacije sa porodicom, posebno sa ocem Milenkom Topićem, koji je i bivši košarkaš i legenda Zvezde, kao i sa njegovim agentom Miškom Ražnatovićem, da je najbolja opcija da se jednu godinu dodatno razvija u Megi, gde će imati punu slobodu, bez pritiska i gde će imati mnogo više vremena za razvoj na treninzima, za razliku od zgusnutog kalendara u Zvezdi, gde bi fokus više bio na utakmicama.

I sam Topić je svojevremeno pred početak sezone na pripremama Mege otkrio po prvi put zbog čega je odlučio da ove sezone karijeru nastavi u Megi, a to je do danas jedini put gde je pričao na ovu temu.

- Vreme će pokazati da li je pravi potez ili ne. Ja se nadam da jeste. Prevagnuli su treninzi koje ću imati ovde, ja treba da se razvijam još uvek, u Zvezdi to ne bih mogao da uradim preko treninga, samo preko utakmica, što meni ne odgovara. Realno još sam mlad i mogu da se još razvijam i treba da unapredim šut, telo i druge stvari, i mislim da ću za to ovde imati vremena - rekao je Topić reporterima Telegrafa na Mikonosu tokom leta.

Kako će izgledati prvi meč Nikole Topića protiv Zvezde videćemo od 18.00 u hali Sportova. Tu će biti dati i mnogi odgovori na ova pitanja, kao i to da li je kvalitet za Evroligu.

(Telegraf.rs)

Video: Mitrović nasmejao novinare posle Cibone: "Bacao sam ja te asistencije i pre nego što je Teo došao"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole Grobar

    11. decembar 2023 | 13:54

    Naduveni cigani, za svakog ko malo bolje igra kažu da je njihov. Pa ako je njihov zašto ne igra za njih???

  • Čiča Gorio

    11. decembar 2023 | 14:14

    Nikola Topic nema nikakav ugovor sa Crvenom Zvezdom,jer fizički ne bih mogao da nastupa za Megu,jer pozajmice ne postoje na nivou iste lige.Ali to naravno nigde nećete pročitati,nego će se vršiti spinovi kao da je on i dalje igrač Crvene Zvezde.

  • nibrS

    11. decembar 2023 | 14:05

    Ma da... Isto kao što je klonu pretnja original iz predgrađa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA