Micić i Pokuševski sa klupe gledali najuzbudljiviji meč večeri, Dante Eksum odigrao partiju karijere u NBA

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Uz Eksuma, Dončić je ponovo bio odličan

Bez Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog na terenu, košarkaši Oklahome uspeli su da pobede Golden Stejt rezultatom 138:136 - i to posle produžetka!

Činilo se da pobeda ide u ruke Ratnika, nakon što je Kari pogodio neverovatnu trojku za 118:11(, na 19 sekundi do kraja, ali je Čet Holmgren nespretno fauliran na drugoj strani na šutu za tri poena.

Bio je precizan sa linije za slobodna bacanja, obezbedio je Tanderima dodatnih pet minuta, i posle 130:121 na dva i po minuta do kraja bilo je jasno da će domaćin slaviti. Mada je Oklahoma na ulasku u poslednjih 30 sekundi imala samo dva poena viška i loptu.

Pomenuti srpski košarkaši nisu imali priliku da zaigraju na ovom meču, sedeli su na klupi i gledali sjajne partije Šaja Gildžesa - Aleksandera koji je ubacio 38 poena i Džejlina Vilijamsa sa 28.

Stefon Kari je, s druge strane, imao 34 poena. Džonatan Kuminga je dodao 24 i 12 skokova, Klej Tompson je stao na 22, dok je Drejmond Grin ostvario dabl-dabl učinak od 15 poena i 16 asistencija.

Ne može Luka Dončić da se pohvali da je imao baš sjajan procenat šuta na meču protiv Portalnda, ali je isti ipak završio sa dabl-dabl učinkom: 32 poena, 10 asistencija i šest skokova.

Maverksi su dobili meč rezultatom 125:112, a nekadašnji košarkaš Partizana Dante Eksum odigrao je svoj najbolji meč u NBA.

Ostvario je učinak od 23 poena, sedam asistencija i šest skokova. Zanimljivo, samo jednom dos ada je bio dvocifren - protiv Hjustona krajem novembra sa 12 poena.

Dončića i Egzuma pratio je Tim Hardavej Junior sa 20. Anferni Simons sa 30 i Šedon Šarp sa 24 su bili najbolji u redovima Portlanda.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    9. decembar 2023 | 10:44

    Po svemu sudeci Micić neće odigrati nikad nijedan ceo meč u NBA. Tretiraju ga kao da nikada nije igrao košarku nego da je samo gledao profesionalne mečeve. Izabrao je najgori klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA