Budućnost dobila Čanka u Litvaniji, Cedevita Olimpija na 0-10 u Evrokupu, Alimpijevića iznenadio Huventud

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Interesantne utakmice u Evrokupu

Košarkaši Budućnosti slavili su veoma važan trijumf na gostovanju Lijetkabelisu u Litvaniji, koji vodi srpski trener Nenad Čanak, u okviru 10. kola Evrokupa - 81:83.

Bila je to pobeda u direktnom okršaju za mesto u plej-ofu i ukupno četvrti trijumf ovog tima ove sezone u Evrokupu.

Meč je, može se reći, prelomio Jogi Ferel sa dva pogođena bacanja na 17 sekundi do kraja, posle čega su Litvanci samo do kraja uspeli da umanje razliku.

Novo pojačanje Budućnosti odmah je bilo dvocifreno ubacivši 11 poena, ali je ispred ostalih bio Marvin Džons sa 18 poena, dok je identičan broj poena kao Ferel imao i Brendon Pol.

U timu iz Litvanije su blistali nekadašnji igrač Sparsa iz Sarajeva, Gediminas Orelik sa 21 poenom, koliko je imao i Dejvidas Sirvidis.

Otišao je Klemen Prepelič iz Cedevita Olimpije, a problemi su ostali, pošto je klub iz Ljubljane sada na 0-10 u Evrokupu nakon poraza od Hapoela iz Tel Aviva - 80:95.

U njegovom odsustvu, Jaka Blažič dao je 21 poen, Karlo Matković ga je ispratio sa dva manje, ali su sveukupno nadjačani od Izraelaca.

Za kraj, treba napomenuti da je Alimpijevićev Bešiktaš podbacio na domaćem terenu protiv španskog Huventuda (81:85), iako je Džona Metjuz dao 28 poena, a Derek Nidam dobacio do čak 22 poena.

U prvom meču dana, Pariz je demolirao Vulvse na gostovanju u Litvaniji (79:110).

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA