Velike reči Saleta Đorđevića o Nikoli Jokiću: "On je jedan od najboljih u istoriji košarke"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bivši selektor Srbije pričao je i kako je to bilo sarađivati sa Nikolom

Nekadašnji selektor Srbije, Saša Đorđević u razgovoru za podkast za specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" dotakao se brojnih tema, od samog nacionalnog tima, večitih rivala, ali i Nikole Jokića.

On je istakao da smatra da je Jokić trenutno najbolji igrač na planeti, i ne samo to, nego da je on među neprikosnovenima svih vremena.

- Verujem da će se Jokić vratiti u nacionalni tim. Sjajan je momak, neverovatan košarkaš, zaista neverovatan… Jedan je od najboljih u istoriji košarke. Ne mislim samo da je to u ovom trenutku, već on dominira u NBA… To je neverovatno. Mi treneri uvek podvlačimo da je važno zajedništvo, a zajedništvo dolazi iz nesebičnosti, a Jokić je, onako kako živi i kako shvata košarku, najnesebičniji košarkaš u istoriji. Voli da igra za druge, drugi veruju u njegova dodavanja. Razvija igru drugih košarkaša, pored njega svi postaju bolji. To je neobjašnjivo. Prelepo je imati ga - rekao je Đorđević.

Podsetio se i kako je bilo raditi sa njim kada je bio nešto mlađi.

- Prelepo je bilo i trenirati ga, kao mladog igrača, a onda i na Svetskom prvenstvu 2019. Na Svetskom prvenstvu je bilo teže, zato što su se svi spremali samo za njega. Momci iz Španije i Argentine. Bilo mu je veoma, veoma teško, ali je potom napredovao baš mnogo - zaključio je o Jokiću.

Sledeće takmičenje su Olimpijske igre u Parizu i videćemo da li će se Nikola naći u sastavu Svetislava Pešića.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA