Vreme čitanja: oko 2 min.

Stefanović o razlogu ubedljivog poraza od Partizana: “Ne mogu da razumem strah mojih igrača, mi smo jedan tim”

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nada se trener FMP-a boljitku u nekom od narednih susreta

  • 0
Nenad Stefanović, FMP Printskrin: Youtube / KK FMP SoccerBet

Košarkaši FMP-a upisali su veoma ubedljiv poraz na domaćem terenu u meču sa Partizanom u okviru 10. kola regionalne ABA lige - 61:105.

Trener domaćeg tima, Nenad Stefanović istakao je da je njegov tim danas odigrao pomalo bojažljivo, što je presudilo da crno-belo tako ubedljivo slave.

- Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, pokazali su razliku u klasi, što nije neočekivano, jer oni su bolji od nas i od 80% timova u takmičenju. Ne razumem strah mojih igrača, dali smo samo 21 šut, nije da nismo dolazili u situacije, ali ta količina straha, 5/14 slobodna bacanja drugo poluvreme, nismo očekivali ne znam ni ja šta, ali bolji otpror kao protiv Zvezde smo očekivali. To je to, okrećemo se daljem radu. Okrećemo se utakmicama gde imamo veće šanse.

Kako je sada moguće podići ekipu posle ovakvog poraza?

- Sada upravo to komentarišemo, imali smo pobedu u Laktašima protiv Igokee, za koju smo mislili da će biti prekretnica, ali smo vezali četiri utakmice koje smo izgubili. Sa Studentskim centrom je to bilo dobro, ali eto, dobro radimo na treninzima, video analiza sa momcima, očigledno da moramo da radimo.

Da li je pored straha još nešto uticalo na ovakav rezultat?

- Pet zicera promašenih, četiri otvorena šuta. Kada otvoriš dobro utakmicu, to ti daje snagu za dalje, ali to se desilo. Šutnuli smo više lopti nego oni na ovaj rezultat, što deluje neverovatno. Strah je bio presudan, nismo izašli iz bonusa.

Rezultati FMP-a ove sezone nisu najbolji, ali Stefanović kaže da sa tim mora da se nosi.

- Nema nikakvih izgovora, tim koji imamo je najbolji. Pokazali smo da možemo da igrano dobro, fali nam kontinuitet, ali kažem, ovo je najbolji tim koji imamo. Nikome ne prija što su ovakvi rezultati, tu smo na pobedu od plej-ofa, od srpskih timova. Mi smo mislili da će Igokea dati snagu, nije, ali treba nam neka veća pobeda da se vratimo. Pomenuo sam da smo tu do plej-ofa, nije pošteno razmišljati o tome, treba razmišljati prvo o toj borbi za opstanak.

Nije razdvajao domaće od gostujućih igrača, a posebno nije želeo da kritikuje Besona zbog malo slabije partije nego inače.

- Znate kako, za sve njih mogu da dam opravdanje. Ne volim da kritikujem igrače javno. On je momak 2001. godište, odigrao je neke utakmice dobro, ne bih karakterisao da su stranci jedno, a domaći igrači drugo. Mi smo jedan tim.

(Telegraf.rs)

Video: Bruno Kaboklo došao da gleda Partizan u Humskoj pred meč sa FMP-om

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA