≫ 

Vreme čitanja: oko 11 min.

Najubedljivija pobeda Partizana protiv FMP-a u poslednjih 15 godina: Crno-beli slavili u Železniku sa +44

Vreme čitanja: oko 11 min.

Skoro perfektnu utakmicu odigrao je Željkov tim

  • 67
KK FMP - KK Partizan, ABA liga Foto: ABA liga - KK FMP - Ivica Veselinov

Košarkaši Partizana ostvarili su izuzetno ubedljivu pobedu u malom gradskom derbiju u okviru 10. kola regionalne ABA lige pošto su u Železniku odigrali skoro besprekoran meč i na kraju srušili domaći FMP sa +44 za sedmi trijumf - 61:105.

Ovo je bila najubedljivija pobeda Partizana u okršajima sa FMP-om u poslednjih 15 godina. Prethodno su crno-beli slavili sa +38 u polufinalu Košarkaške Superlige Srbije u meču odigranom 7. juna 2019. godine.

Osim uvodna dva minuta, čitav preostali tok utakmice protekao je u potpunoj dominaciji košarkaša Partizana. Od ofanzivnog skoka, preko defanzive, pa sve do tranzicije, crno-beli su znali šta žele u Železniku i na kraju su ostvarili izuzetno ubedljiv trijumf.

Sa druge strane, FMP je imao ogromnih muka u realizaciji, što se dobro ocrtalo u prve dve četvrtine gde su uspeli da daju samo deset, odnosno devet poena, a ni odbrana nije funkcionisala na način na koji je to želeo trener Nenad Stefanović. Ponovile su se boljke iz nekih prethodnih utakmica u Železniku ove sezone.

Vrlo raspoložen je za Partizan na ovom meču ponovo bio Tristan Vukčević, ali se može reći da je sveukupno ovo bila timska pobeda crno-belih, jer su svi na neki način doprineli da trijumf bude ubedljiv.

Kao što smo već i napomenuli, start prve četvrtine pripao je FMP-u, koji je u uvodna dva minuta iz dobre energije stigao do četiri poena, ali se posle toga potpuno "izgubio". Tim Željka Obradovića krenuo je da ređa koš za košem i stigao je do serije od 16:0 kojom je utakmicu stavio pod apsolutnu kontrolu i zatim nastavio samo da uvećava stečeno.

Na kraju prve deonice je Partizan već imao +13, ali je u drugoj četvrtini pad FMP-a nastavljen. Otvorio se i šut košarkašima Partizana, ubacivali su gotovo sve što im je došlo pod ruku, osim nekih šuteva pred kraj četvrtine, ali sam rezultat ovog kvartala koji govori da je Parni Valjak dao 30 poena dovoljno govori o tome kako su stvari izgledale na terenu.

Ni treća deonica nije donela neku promenu u igri dva tima. I dalje je sve bilo kao i u prvih 20 minuta. Panter je takođe bio u elementu i uspeo je da odvede tim svojim poenima i na +43 na 14 minuta do kraja utakmice. Pred završni kvartal bilo je i još ubedljivijih +46.

Samim tim, poslednja četvrtina bila je revilajna. U igru je za Partizan ušao i Savo Drezgić, koji je uspeo da se upiše u listu strelaca pogotkom sa distance. Do kraja je razlika narasla na istorijsku u mečevima dva rivala.

Partizan posle ovog meča ima skor 7-3 u ABA ligi, dok FMP stoji na drugom kraju tabele sa 3-7. Crno-beli u narednom kolu dočekuju Studentski centar, dok će na drugoj strani Panteri na noge ekipi Budućnosti.

Tok meča mogli ste da pratite na Telegraf Sportu.

FMP - Partizan 61:105 (10:23, 9:30, 14:26, 28:26)

UŽIVO KOMENTAR

IV ČETVRTINA

10. minut (61:105) - Faul nad Živanovićem. Pogodio je jedno od dva bacanja. Jaramaz sada dobija tehničku zbog gaženja linije. Balša je pogodio penal. Sada ponovo promašaj FMP-a, bliže se poslednji trenuci ovog susreta. Živanović ubacuje još jednu trojku. I Tristan je uspešan za tri. Pavićević pogađa. Partizan bez koša, onda faul Ponjitke nad Pavićevićem za bacanja. Još dva poena Balše za kraj.

8. minut (54:100) - Promašaj košarkaša Partizana, zatim i pogodak Matovića. Crno-beli se ne zaustavljaju, Luk zatim neprecizan sa distance, ali ulazi trojka Živanovića. Drezgić je fauliran za dva bacanja. Stefanović je sada u igru uveo mladog Lazara Gagića. Savo je polovičan.

6. minut (48:97) - Matović je promašio oba bacanja. Uzvraća trojkom Avramović. Nije uspešan Matović, ali je tu Votson da popravi promašaj. I Jaramaz je uspešan na šutu za dva, odnosno na polaganju. Subotić je promašio, Vukčević je fauliran i to će biti nova bacanja. TV tajmaut. Jedno je pogodio. Avramović ubacio dvojku uz faul. Nije pogodio dodatno bacanje. Luk je ubacio trojku.

4. minut (43:88) - Koš Stepanovića, onda koraci Drezgića. Faul u napadu Stepanovića zbog nepropisnog bloka. Koprivica ubacuje loptu u koš uz faul. Onda promašaj na bacanju, pa zakucavanje Tristana. Koš za FMP za dva poena iz prodora. Jaramaz je fauliran na šutu za tri poena. Ubacio je dva penala za +45. Matović će imati dva slobodna bacanja.

2. minut (39:82) - Pogađa Votson. I onda trojka Sava Drezgića, prvi poeni za mladog košarkaša Partizana večeras! Nema koša za FMP. Savo ovoga puta ne pogađa za tri poena. Votson pogađa za dva, ali ne i bacanje posle faula Drezgića. Nije potom preneo Partizan loptu za osam sekundi. Koš za Stepanovića.

KK FMP - KK Partizan Foto: ABA liga - Ivica Veselinov

III ĆETVRTINA

10. minut (33:79) - Zakucavanje Koprivice preko Pavićevića. Poeni Živanovića preko Drezgića. Ponjitka je pogodio na drugi obruč. Ovoga puta nema koša Besona, hvata loptu Savo. Balša bez pogotka sa poludistance, Beson izblokiran, a Ponjitka zakucava. I ovo će biti rezultat treće četvrtine.

8. minut (31:73) - Nesportska lična greška Jaramaza, pa Beson ima dva penala i posed će biti za FMP. Promašio je Francuz prvo, a drugo je dao. Sada lep potez Živanovića koji je položio na drugom obruču. I potom prekršaj Stepanovića. Na sve to i tehnička greška klupe FMP-a. Bruno Kaboklo pogađa penal za tehničku. Zatim i preostala dva. Voker nije ubacio trojku, gubi loptu Partizan, Ponjitka je faulirao Stepanovića, koji će imati dva bacanja. Opet čelindž, ovoga puta neuspešan. Aleksa opet ne pogađa prvo bacanje, a ni drugo. Sada nema trojke za crno-bele. Izgubljena lopta Stepanovića, posle svega faul Pavićevića za bacanja. U igru za Partizan ulazi Drezgić. Beson sa trojkom.

6. minut (25:68) - Subotić je zaustavljen. Votson nije uspeo da kompletira efektno zakucavanje i na kraju je Subotić napravio četvrti faul za dva bacanja. Smailagić je promašio prvo bacanje, dok je drugo pogodio. Stepanović je posle promašaja uhvatio skok i izborio dva bacanja zbog faula Smailagića. Aleksa je ubacio samo drugo bacanje. Panter pogađa trojku za +41. Onda novi faul u napadu za Stepanovića. Pre svega odlazimo na TV tajmaut. Još dva poena Kevina Pantera posle dugog napada Partizana. Beson je fauliran. Čelindž Stefanovića da bi se videlo da li je nesportska greška.

4. minut (24:62) - Jaramaz je loptu izbacio daleko preko glave u aut, a Luk je na drugoj strani fauliran od strane Jaramaza. Sada će se gledati čelindž, kako bi se utvrdilo da li je lopta za goste ili domaće, zatražio ga je Nenad Stefanović. Ostaće posed za goste. Bruno Kaboklo je fauliran, ali na zemlji. Kaboklo ne pogađa, ali onda faul Simovića što će se gledati zbog novog čelindža Stefanovića. U pitanju je nesportska lična greška i Ponjitka će imati dva bacanja uz ponovni posed za Partizan. Poljak je realizovao oba penala. Panter ubacuje trojku i to je +39 za crno-bele. Stiže trojka Vokera kao odgovor. Potom promašaj Jaramaza sa distance. Matović je takođe promašio iz ćoška. Subotić je faulirao Pantera i ovaj će imati još dva slobodna bacanja.

2. minut (21:55) - Izgubljena lopta Partizana na startu, a Votson stiže do koša. Faul Matovića u nastavku, i onda nova dobra akcija za zakucavanje Smailagića. Votson je neuspešan sa poludistance, a ni Simović ne uspeva da popravi. Isti igrač pravi prekršaj na drugoj strani. Sudija Pukl ovoga puta svira faul u napadu Brunu Kaboklu nad Matovićem zbog nepropisnog bloka. Novi promašaj FMP-a, a onda faul Subotića.

KK FMP - KK Partizan, ABA liga Foto: ABA liga - KK FMP - Ivica Veselinov

II ČETVRTINA

10. minut (19:53) - Zakucavanje Nanelija. Voker je promašio trojku, jednom, pa i drugi put. Ovoga puta Partizan bez realizacije, ali Simović je neprecizan sa distance. Balša zakucava. Raste razlika iz minuta u minut. Sada nema koša za Partizan. I stiže trojka Simovića na drugoj strani. Poslednji napad je za Partizan i poentira Naneli.

8. minut (16:47) - Beson je sada izvukao prekršaj Alekse Avramovića i imaće dva bacanja. Pogodio je Francuz ovaj put oba. Ponjitka bez trojke, na skoku je Beson, ali FMP još jednom gubi loptu. Sada novi promašaj, ovoga puta Nanelija za tri. Stepanović ni ovoga puta ne uspeva da položi loptu u koš. I posle dužeg vremena, Pavićević prekida post iz igre za Pantere. Ali odmah zatim uzvraća Avramović trojkom. Izgubljena lopta za Pavićevića, onda poeni iz kontre za Partizan.

6. minut (12:42) - Faul Smailagića nad Stepanovićem. Pogodio je oba sada Aleksa. Nova dobra akcija crno-belih, koji su našli recept u reketu i sada dolaze do koša preko Koprivice. Živanović neuspešan na šutu za tri, na kraju će Balša imati dva slobodna bacanja. Centar Partizana je pogodio prvo bacanje, a potom i drugo. Ni ovoga puta ne prolazi do kraja Živanović. Balša hvata loptu pod košem i poentira, +30 je u Železniku. Promašio je dodatno bacanje.

4. minut (10:36) - Ni posle minuta odmora nema boljitka za domaće. Neiskorišćen posed, a onda i poeni Nanelija. Beson je promašio za tri. Avramović takođe nije precizan. Ponovo potom loš pas Luka. Na drugoj strani kontra i promašaj Nanelija za tri. Iz svega dolazi novi faul, a Stefanović menja gotovo celu petorku - samo je Beson ostao. Blokada nad Simovićem, onda i izgubljena lopta FMP-a. Zakucavanje Tristana. Ređaju se poeni za Partizan jedan za drugim. Ponovo potom promašaj Stepanovića. Jaramaz dodaje još dva poena.

2. minut (10:30) - Lepa akcija Alekse i Tristana posle koje Vukčević zakucava. Faul Bruna Kabokla, potom izgubljena lopta Besona, a zatim i prekršaj Subotića, biće izvođenje sa strane. Pogađa Tristan trojku i iz kornera, lepo se uvodi u ovaj drugi kvartal. Beson je sada izborio faul Jaramaza. Subotiću je lošpta "iscurela" iz obruča na šutu za tri. Važe se dva poena, blokada Votsona stigla je prekasno. Tajmaut Nenada Stefanovića.

KK FMP - KK Partizan, ABA liga Foto: ABA liga - KK FMP - Ivica Veselinov

I ČETVRTINA

10. minut (10:23) - Kratak je Živanović na šutu za tri poena. Na drugoj strani Kaboklo nastavlja seriju, koju će sada moći da prekine Beson sa linije penala, pošto je Panter napravio drugu ličnu grešku. Francuz je realizovao oba penala. Novi dobar potez Kabokla, koji je vešto izbegao Simovića i onda zakucao. Beson na drugoj strani pokazuje zbog čega je najbolji igrač domaćeg tima, pošto uspeva da lepo položi loptu u koš. Tristan je promašio trojku, Naneli je odgurnuo Simovića što rezultuje sa nova dva slobodna bacanja. Košarkaš FMP-a je pogodio oba. Naneli pogađa trojku preko Besona za kraj ovog kvartala.

8. minut (4:16) - Crno-beli su u naletu, nova dobra odbrana. Potom i faul Votsona nad Tristanom Vukčevićem za dva slobodna bacanja. Košarkaš Partizana pogodio je oba slobodna bacanja. FMP je pokušao preko Simovića, ali je Ranko promašio za tri. Ni crno-beli ne koriste svoj naredni posed na isti način. Simoviću lopta zatim izlazi iz koša, a da bi Panter iz tranzicije promašio trojku. Ponjitka prekida napad Pantera prekršajem. Ni Živanović sada ne uspeva da se snađe, a na kraju stižu još dva poena. Konfuzna situacija, nije se oglasio zapisnički sto sada za minut odmora Pantera, pa je sudija Pukl kako se čini dodelio po tajmaut i Partizanu i FMP-u posle protesta klupe crno-belih i Željka Obradovića.

6. minut (4:12) - Šut Stepanovića je kratak, a Tristan se potom lepo snašao na drugoj strani i poentirao uz faul Pavićevića. Voker je izašao i u igri prvi put gledamo Iga Besona. Tristan je pogodio i dodatno slobodno bacanje, a zatim napravio i prvi faul. Dugačak napad FMP-a posle kojeg je Stepanović izblokiran, a onda je i sam napravio faul. Bacanja će do kraja četvrtine imati crno-beli, za početak Bruno Kaboklo. Brazilac je realizovao oba. Koraci Pavićevića i odlazimo na TV tajmaut. Faul Simovića nad Ponjitkom i to će biti nova dva slobodna bacanja. Poljak je realizovao samo drugo. Stepanović posle toga promašuje čitav koš. Panter prolazi do samog kraja.

4. minut (4:4) - Stegli su na startu odbrambeno košarkaši FMP-a, pa je Panter morao da šutira za tri na isteku napada, ali neprecizno. Posed ostaje za Partizan. Na kraju ni Tristan Vukčević ne uspeva da pogodi obruč, pa je isteklo vreme za napad crno-belih. Ostin Luk promašuje otvoren šut za tri poena, potom stiže i prva lična greška za Ognjena Matovića u timu FMP-a. Ponovo pogađa Panter, gotovo sa iste pozicije kao i prvog puta. Nema faula nad Pavićevićem na drugoj strani, koji promašuje pod košem, a akciju prekida Voker prekršajem. Sada Sašo Petek signalizira novi faul Vokera pod košem. Ponovo nema trojke za Tristana sa 45 stepeni.

2. minut (4:2) - Matović je promašio, ali je Pavićević uhvatio skok u prvom napadu FMP-a na ovoj utakmici. Usledio je faul Pantera. Iz svega stižu dva poena Stepanovića, pošto je lopta već bila u cilindru. Partizan ne koristi napad preko Ledeja. Pavićević se potom vrlo dobro oslobađa i donosi nova dva poena domaćima. Panter je vrlo brzo to poništio njegovim karakterističnim flouterom. Na drugoj strani i Ponitka upisuje svoju prvu ličnu grešku. Voker je šutirao u poslednjoj desetinki, ali neprecizno za FMP.

STARTNE POSTAVE

FMP: Pavićević, Stepanović, Voker, Matović, Luk

Partizan: Ledej, Panter, Jaramaz, Ponitka, Kaboklo

- U sastavu Partizana za ovaj susret neće biti Danila Anđušića, Uroša Trifunovića, Frenka Kaminskog i Pi-Džeja Doužera, koji se nalaze u opremi na klupi i van protokola.

POSTAVE

FMP: Votson, Živanović, Subotić, Pavićević, Stepanović, Voker, Simović, Matović, Gagić, Ašćerić, Luk, Beson

Partizan: Vukčević, Ledej, Drezgić, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Ponitka, Kaboklo

KOMENTAR PRE MEČA

Crno-beli u meč ulaze posle pobede nad Panatinaikosom u Evroligi posle produžetka u četvrtak, dok je FMP u prošlom kolu poražen od ekipe Studentskog centra kod kuće.

Panteri na domaćem terenu za sada nemaju mnogo sreće, pošto su od šest mečeva dobili samo jedan i to protiv Splita, dok mnogo bolje stoje na gostovanjima gde su na 2-1.

Sa druge strane, Partizan u ABA ligi već ima tri poraza - od Igokee, Mege i Cedevita Olimpije, tako da bi novi kiks mogao da ih dodatno odvoji od borbe za prvo mesto na kraju ligaškog dela.

Meč će suditi Saša Pukl iz Slovenije, Sašo Petek iz Slovenije i Dragan Porobić iz Bosne i Hercegovine.

(Telegraf.rs)

Video: Simon posle Partizana, došao i na Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca Niš

    2. decembar 2023 | 21:32

    Odučiće vas sekundarce Željko od košarke kao što je to svojevremeno uradio Dulo !

  • Aleksandar

    2. decembar 2023 | 21:28

    Za vas koji ne gledate , Bruno 8 poena , 8 skokova , 2 banane Dominacija totalna pod košem , prije svega defanzivno Upravo ono što nam je falilo Bravo

  • Pancevac

    2. decembar 2023 | 22:19

    Oprostite mozel jedno pitanje jel tacno da je sutra u predgradju proglasen dan zalosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA