≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oklahoma ne želi da zadrži Micića: Srpski plej na izlaznim vratima kluba, postoji opcija Evrope?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povratak u Evroligu?

  • 6
Vasilije Micić, Oklahoma Foto: Tanjug / AP

Oklahoma siti Tanderi su ovog leta, posle nekoliko godina predomišljanja, odlučili da dovedu srpskog košarkaša na koga su imali prava Vasilija Micića.

On je sa NBA franšizom potpisao trogodišnji ugovor na oko 24 miliona dolara, od čega je poslednja godina tim opcija, a ostatak ugovora je garantovan.

Ipak, od samog dolaska u ekipu nije našao mesto sebi, niti je dobio pravu priliku. Uloga mu je takva da uglavnom igra od lopte, što mu oduzima mogućnost da pokaže sav potencijal i prema tamošnjim medijima Vasilije je blizu odlaska iz kluba.

U NBA ligi nije tako lako izaći iz ugovora, igrač se neće otarasiti garantovanog novca, a klub ga neće dati bez neke kompenzacije, tako da se očekuje neki trejd u skorijoj budućnosti.

Kao potencijalna destinacija spominju se Čikago Bulsi, koji su deficitarni na poziciji plejmejkera usled povreda svojih igrača.

Ukoliko dođe do toga da se prekine ugovor, Vasilije bi mogao da se vrati u Evropu, a tu onda može da se diskutuje o brojnim mogućnostima, pa ne treba isključiti i da će biti interesovanja naših timova.

Međutim, trenutno je to najmanje verovatna opcija, dok je trejd vrlo verovatan ishod ove situacije. U priči za trejd se nalazi i Davis Bertans, kojim čelnici kluba nisu zadovoljni, pošto je daleko od nekih partija koje je pružao prethodnih godina.

Micić je ove godine odigrao osam mečeva, u proseku je na terenu provodio 12,3 minuta i prosečno beležio 3,4 poena, 2,8 asistencija i tek pola skoka po utakmici.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi poeni Vasilija Micića u NBA ligi: Pogledajte kako je Srbin zapalio mrežicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Id

    30. novembar 2023 | 19:47

    Neznam ali barem meni je ovo ocekivano nije on za NBA dobar igrac ali za Euroligu.

  • struchnyakowsky

    30. novembar 2023 | 19:30

    i onda kažu da je mnogo teže igrati u evropi

  • K

    30. novembar 2023 | 19:47

    Bolje da je ostao u evropi ovde je bog i moze da bira gde ce da igra a tamo je niko i nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA