Alimpijević otkrio zašto je trener: "Tu vrstu pritiska smatram privilegijom!"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Srpski trener je pričao o tome kako se snalazi u novom klubu

Dušan Alimpijević je preuzeo ekipu Bešiktaša i pored nekih glasina da bi mogao biti novi trener Virtusa.

Nakon dobrog starta sezone, trenutno njegov tim ima skor od šest pobeda i dva poraza.

Alimpijević je pričao za Sport Klub o tome kakav je odnos navijača prema ekipi i koliko im to sve znači.

- Za Fener se selimo, sedam dana pre utakmice već je prodat veliki broj karata i ta ogromna hala će biti blizu pa i rasprodata. Za to su zaslužni igrači, način na koji igraju, na koji se bore, to su navijači prepoznali. Nisu imali takav sastav dugo u svom košarkaškom timu koji se toliko borio. To je neko obeležje Bešiktaša, navijači to prepoznaju i vole - ističe Alimpijević.

Ističe da je taj pritisak privilegija i da mu ne stvara problem, naprotiv.

- Tu vrstu pritiska, ako ga uopšte i ima smatram privilegijom. Zato ja ovaj posao i radim, to je i čar ovog posla. Da uđete i vidite punu halu, strastvene navijače koji vas bodre i kad ne ide i kad ide. Imamo sjajnu komunikaciju, eto protiv Londona koja je nama bila možda jedna od lošijih utakmica, ali navijači su ostali i posle meča i skandirali naša imena, tražili da se vratimo. Cenili su borbenost. Ako i ima pritiska to je vrsta privilegije i meni je to samo motivacija. Sjajno je da se navijači vraćaju u ovako velikom klubu i da košarka opet postaje jedan od velikih sportova - dodaje Alimpijević.

Prelazak u Bešiktaš je teško pao navijačima Burse zbog rivaliteta koji postoji između timova.

- Dok sam ja bio u Bursi imao sam veoma dobar status među navijačima jer su postignuti istorijske stvari. Kada se desio naš rastanak na inicijativu kluba je bio poziv da im se pomogne. Derek Nidam i ja smo imali zatvorene ugovore, oni su krenuli u drugom pravcu i odgovaralo im je da se nađe izlaz. Imao sam pregovore sa nekim klubovima i pojavio se i Bešiktaš kao konkretan klub i nisam previše razmišljao. Naišlo je to na negativnu reakciju Bursinih navijača baš zato što je to Bešiktaš a ne neki bilo koji drugi klub. Da je neki drugi klub bilo bi to drugačije, ali to je njihovo pravo. Turski navijači i narod je sličan nama. Ta linija između obožavanja i mržnje je vrlo tanka. Apsolutno mogu da razumem, to je Srbija i nema tu problema. Na to sam bio spreman. Nažalost nisam bio spreman na reakcije tamo kada smo došli, koje su nas pratile u hotelu noć pred utakmicu i taj dolazak do hotela. To je jedna ružna slika jer ovo je sport i sport mora da bude iznad svega. Provokacija njihova na utakmici to je normalno. Komično je bilo pomalo jer je za manje od godinu dana bio transparent na ćirilici što je meni bilo posebno drago, a onda drugi transparent… Oba imaju svoj smisao - zaključio je Alimpijević.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Mirotić posle pobede Armanija nad Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA