Vreme čitanja: oko 2 min.

Došao u Vojvodinu, pa pomenuo Zvezdu i Đorđevića: "Bio sam njihova opcija... Od Saše sam naučio mnogo"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliko pojačanje za Vojvodinu

  • 0
Džared Kaningem Foto: CHRIS TROTMAN / Getty images / Profimedia

Ekipa Vojvodine ja napravila pravi potres kada je u svoje redove dovela bivšeg NBA igrača, Džareda Kaningema, koji iza sebe ima bogatu karijeru u najjačoj ligi sveta, kao i interesovanje brojnih evropskih klubova.

Kaningem je draftovan 2012. godine od strane Klivlend Kavalirsa kao 24. pik, ali je odmah trejdovan u Dalas Maverikse.

Put u NBA ligi ga je vodio i do Atlanta Hoksa, Sakramento Kingsa, Los Anđeles Klipersa, Klivlenda Kavalirsa i Milvoki Baksa, pre nego je otišao put Kine i Đangsu Manki Kingsa, odakle se odapeo i u Evropu.

Igrao je za Bajern, Brešu, Herrzliju i Pasvalis, pre dolaska u Vojvodinu, dok je imao i izlete u Santa Kruz Voriorsima i Šangaj Šarksima.

On je za portal "BasketballSphere" objasnio i zbog čega je došao u Vojvodinu.

- Ovde sam da pobeđujem. Izabrao sam Vojvodinu, zbog toga što mi je trener pričao o tome šta mu je potrebno od mene, a ja sam spreman to da ispunim. Volim igru u tranziciji, da napadnem obruč, tako da se uklapam u njegove zamisli. Rekao mi je da će ovo biti dobra prilika za mene, ali i za grad da se dodatno košarkaški podigne.

Potom, govorio je i o interesu Zvezde.

- Nisam u poslednje vreme imao kontakata sa srpskim klubovima, mada je pre nekoliko godina postojalo interesovanje Crvene zvezde i opcija da ih pojačam. Nije se desilo, tako da je ovo prvi put da igram u ovoj ligi. Trebalo bi da bude zabavno. Kada je stigao poziv Vojvodine, trenirao sam kod kuće i agent me je obavestio da postoji mogućnost da dođem ovde, da planiraju da se bore za najviše ciljeve. To me je zainteresovalo, želim da pomognem ekipi da ostavi pečat - rekao je Kaningem.

Kaningem je u svojoj karijeri radio i sa Sašom Đorđevićem, koji ga je malo i mučio, ali kako kaže, mnogo je naučio.

- Bilo je to sjajno iskustvo. Tada sam prvi put shvatio kako funkcionišu stvari ovde. Da se igra u sporijem ritmu, ali da je fizički zahtevnije. Sa Đorđevićem smo mnogo trenirali. Bili su to dupli treninzi. Sve je bilo teško, veoma je glasan. Unosi dosta intenziteta, ali je bila nesreća to što je dobio otkaz, a bio je prvi u ligi. Bilo je zabavno sa njim, naučio sam mnogo.”

(Telegraf.rs)

Video: Giedraitis pred Armani: Uz naše navijače do pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA