≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mega "rasturila" Partizan sa 23 razlike: Savo Drezgić ne može sam, Jović i Marković napunili koš crno-belih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izuzetno ubedljiva pobeda ružičastog kluba na ABA U19 turniru na Zlatiboru

  • 6
KK Mega U19 - KK Partizan U19, ABA liga Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Mladi košarkaši Mege odigrali su fenomenalnu utakmicu na ABA U19 turniru koji se održava na Zlatiboru i vrlo ubedljivo su savladali svoje vršnjake iz Partizana, time obezbeđujući sebi mesto na završnom turniru koji će se igrati na proleće naredne godine - 92:69.

Publika u dvorani Sportsko-turističkog centra "Wai-Tai" na Zlatiboru imala je priliku da vidi neke nove talente srpske košarke, kojih definitivno ne manjka i na koje ćemo moći da se oslonimo u godinama koji dolaze.

Dobar deo njih već je i nosio dres reprezentacije Srbije, a neki su se okitili i medaljama na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Nišu za igrače do 18 godina. Interesantno je da su baš oni danas i preuzeli "palicu" u redovima Mege i doneli joj veliki trijumf protiv Partizana.

Tako je najefikasniji u redovima Mege bio sjajni Bogoljub Marković koji je ubacio 20 poena uz sedam skokova i tri asistencije za 27 minuta provedenih na terenu. Šutirao je 5/9 za dva, 1/1 za tri i 7/10 sa linije penala. Rođeni Užičanin inače ove godine igra i seniorsku košarku u dresu OKK Beograda u Košarkaškoj ligi Srbije.

Odmah u stopu pratio ga je Filip Jović, koji je stigao da upiše minute za Megu i u ABA ligi, a on je postigao 17 poena uz šest skokova i jednu asistenciju. On je na terenu proveo 21 minut, a imao je 4/8 az dva, 0/1 za tri i 9/13 sa linije penala.

Imala je Mega još tri dvocifrena košarkaša - Ognjena Srzentića sa 14 poena i šest asistencija (5/5 za dva, 1/2 za tri, 1/3 sa penala), Urbana Kronfliča koji je dao isto toliko uz pet skokova i četiri asistencije (2/4 za dva, 2/8 za tri, 4/4 sa penala) i Asima Đulovića sa 12 poena uz osam uhvaćenih lopti.

Sa druge strane, Partizan je imao samo jednog raspoloženog pojedinca i to je bio izuzetno talentovani Savo Drezgić, na kojeg Željko Obradović ozbiljno računa i koji trenira sa prvim timom crno-belih. On je danas ubacio čak 24 poena uz pet skokova i tri asistencije, što će reći da je postigao više od jedne trećine koševa svog tima. Na terenu je proveo 32 minuta.

KK Mega U19 - KK Partizan U19, ABA liga Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Ali, nije imao pomoć od ostalih saigrača...

Gotovo da se ni u jednom momentu nije ni dovodilo pitanje oko pobednika ovog meča. Mega je stekla prednost na samom startu, održavala je kroz čitav meč, a ona je u jednom momentu stigla i do ogromnih +23, što je bilo vidljivo na semaforu i na kraju. Crno-beli pre svega nisu imali odgovor na sjajnu skok igru ružičastog tima.

Sam pogled na statistiku dosta govori. Dok su Megini momci uspeli da sakupe trocifren ukupan indeks od 109 poena, sa druge strane, Partizan nije dobacio ni do 50 indeksnih poena za čitav susret. Imao je samo 47.

(Telegraf.rs)

Video: Andrija Jelavić posle pobede Mege nad Zadrom: "Odigrali smo fenomenalno prvo poluvreme"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Луцијано

    22. novembar 2023 | 17:45

    Tu se vidi nerad omladinske skole

  • Maj

    22. novembar 2023 | 18:11

    Ko vodi i kako mladje kategorije ovo jr uspeh, junioti ne udju u juniorsku prvu ligu i nikom nista, znate li da juniori igraju drugu ligu

  • Xnx

    22. novembar 2023 | 17:15

    Džaba sve to,kad na kraju umesto u prvom timu,završe na nekom desetom mestu,a neki ni prosečni stranac dodje i zauzme mesto,i pritom naravno uzme veliku lovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA