Srpski klubovi se pitaju u ABA 2 ligi: Zlatibor rame uz rame sa Spartakom na tronu, ambicije su visoke

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Domaćin turnira razbio protivnika

Drugi turnir ABA 2 lige započet je početkom aktuelne nedelje u Čajetini, a kako dolikuje su ga započela dva najbolja tima u prvenstvu.

Spartak je prvog dana slavio protiv Borca iz Banjaluke, dok je domaćin Zlatibor drugog dana porazio Široki Brijeg sa ubedljivih 98:72.

Rival je imao priključak sve do početka poslednje deonice koju je srpski klub dobio sa čak 25:8! Čak pet dvocifrenih košarkaša predvodili je sastav.

Bolji od ostalih bio je Dimitrije Nikolić sa 24 poena (8 uhvaćenih lopti), Viktor Kovačević je dodao 21, Jan Rebec 16 uz po 6 skokova i asistencija. Sa druge strane Martin Junaković se istakao sa 24.

Na čelu tabele upravo Zlatibor i Spartak jedini imaju maksimalne učinke 3-0, dok će treći srpski tim duel trećeg kola sa Pelisterom igrati u sredu.

Drugog dana je i Helios pobedio skopski MZT 87:83 uz 25 poena i 7 asistencija Blaža Mahkovica, a TFT Skoplje je bio uspešniji od Cedevite Junior 78:68 najviše zahvaljujući Simonsu koji je dao 19.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti prvog poluvremena između Zvezde i Zlatibora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA