Vreme čitanja: oko 1 min.

Bugarin osvaja srca NBA igrača i trenera: "Očigledno da puca od samopouzdanja, skida nam teret sa leđa"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polako zaslužuje sve veće poverenje trenera i saigrača

  • 0
Saša Vezenkov Foto: Tanjug/AP

Sakramento Kingsi su uspeli da obezbede treću uzastopnu pobedu posle lošeg starta sezone, na šta je uticao povratak prve zvezde tima Dierona Foksa.

Sve bolje partije pruža prošlogodišnji MVP Evrolige Saša Vezenkov, koji polako uspeva da pronađe svoje mesto u ligi.

Upravo je Dieron Foks komentarisao nedavne partije svog bugarskog saigrača.

- Mislim da se više zabavlja. Osećam kao da počinje da uživa. I očigledno, on puca od samopouzdanja, a ja se osećam kao da ti to jednostavno skida težinu sa leđa. Vidite da sada uživa u košarci. To je odlično za njega, a to je odlično za nas - rekao je Foks o Vezenkovu.

Trener Kingsa Majk Braun je komentarisao njegove igre i istakao da nije bio siguran koje će mesto u timu imati, kao ni kakva će mu uloga biti.

- Saša ima sjajan osećaj za košarkašku igru na obe strane. Pogodio je nekoliko velikih šuteva, a imati takvog momka na parketu daje svima drugima mnogo prostora. Zbog toga timovi moraju dvaput da razmisle o rotiranju prema nekom drugom, tako da će momci dobiti otvorene udarce samo zbog njegovog prisustva. Radi mnogo malih stvari. Imao je trojku na suprotnom uglu Klivlendove klupe jer je snažno potrčao do tog ugla, savladao odbranu i doveo ih u nepriliku. To se ne pojavljuje u statistici, ali kada trčite tako snažno i na mestu, kao što tražimo, svima se dešavaju dobre stvari. Njegova sposobnost da se oporavi u trčanju, jer je veliki, fizički momak, je zaista dobra. Što više igra, čini se da nam je bolje. U defanzivi, on razume uglove, u stanju je da primi udarac, i radi zaista naporno, i mislim da je nebo granica za njega. Počinje da dobija svoj utisak sa više minuta koje dobija - rekao je Braun.

(Telegraf.rs)

Video: Dončić sa logoa poslao koplje u srce Kingsa: Čudesni Luka sa skoro pola terena za pobedu Dalasa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA