Zmajevi “preleteli” FMP: Borbeni Živanović i Beson nisu uspeli da istope -19 u Železniku

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Cedevita Olimpija ostvarila je trijumf u 7. kolu ABA lige

Košarkaši Cedevita Olimpije ostvarili su pobedu na gostovanju FMP-u u Železniku u okviru 7. kola regionalne ABA lige, pošto su uspeli da sačuvaju veliku prednost stečenu tokom druge deonice kroz ostatak susreta - 84:96!

Gledali smo jako efikasno prvo poluvreme. Može se reći i ponajbolje koje smo videli od Cedevita Olimpije zajedno sa onim protiv Mege u Ljubljani, posebno napadački.

Sa druge strane, FMP je imao problema da sačuva pre svega Karla Matkovića u reketu, kao i iskusnog Jaku Blažiča, što je i rezultovalo ubedljivim rezultatom u par navrata, koji su Panteri potom morali da jure kroz ostatak susreta.

Mada je tim iz Železnika uspevao da se približi i na samo četiri poena minusa u nastavku utakmice, na kraju nije mogao da dođe do kompletnog preokreta.

U prvoj deonici smo gledali rezultatsku klackalicu. Igo Beson bio je posebno raspoložen i davao je ton igri FMP-a, dok je na drugoj strani Blažič stigao do dvocifrenog broja poena za uvodnih 10 minuta.

Nastavak prvog poluvremena protekao je u seriji Cedevita Olimpije koja je vezala niz 30:9 i tako otišla na poprilično ubedljivih +19 pred sam kraj ovog perioda.

Početak treće četvrtine, ipak, doneo je novi energiju Panterima koji su trojkom Balše Živanovića posle samo dva minuta igre naterali trenera Pjanđanija da zatraži minut odmora. U tom momentu je razlika “skliznula” na samo 10 poena.

Sjajni Živanović je nastavio da nosi FMP na svojim krilima i do smanjenja razlike na samo četiri poena. Ali tada se probudio Klemen Prepelič, pa su Zmajevi nekako došli do daha. Na kraju kvartala su povratili dvocifrenu prednost i sa +11 su ušli u završnih deset minuta.

Mada je FMP u par navrata uspevao da se vrati na dva poseda minusa, ipak je ostao “kratak” za konačni preokret, pa tim iz Ljubljane uspeva da se sa pobedom vrati kući.

FMP je sada na skoru 3-4, dok je Cedevita Olimpija na 5-2. U narednom kolu, Panteri igraju sa Borcem u Čačku, dok Zmajevi dočekuju Partizan.

(Telegraf.rs)

Video: Subotić pretrčao ceo teren i košem u zadnjoj desetinki doneo pobedu FMP-u protiv Igokee!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA