Novo saopštenje Zadra pred gostovanje Zvezde u Hrvatskoj: "Mogu da nas izbace iz ABA lige"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Hrvatski klub poziva na sportsko navijanje

Košarkaši Zadra za vikend će biti domaćini Crvenoj zvezdi u utakmici 7. kola ABA lige, a očekuje se da dvorana "Krešimir Ćosić" bude ispunjena do poslednjeg mesta.

Hrvatski klub se vrlo oprezno i temeljno priprema za ovaj meč i uputio je i drugo saopštenje svojim navijačima kako bi ih pozvao na fer i sportsko navijanje. Zadrani se plaše eventualne kazne ABA lige.

Saopštenje vam prenosimo u celosti.

- Pred košarkašima Zadra u nedelju će biti veliki izazov: u Dvoranu Krešimir Ćosić stiže Crvena zvezda, evroligaška ekipa i jedan od najuspešnijih timova regionalne lige od njezinog utemeljenja. Zadar i Zvezda odigrali su puno velikih utakmica, počevši od polufinalne Gudjir lige, nakon čega je u finalu pao i Makabi, do prošlogodišnje u Beogradu, kada su Zadrani slavili na veliko iznenađenje sportske javnosti - stoji u saopštenju Zadra na službenim stranicama i nastavlja se:

- Za pobedu protiv velikog rivala košarkaši će morati da daju svoj maksimum, naravno i publika koja je u derbijima uvek bila šesti igrač. Trener Danijel Jusup pozvao je navijače da im daju podršku i u ovoj utakmici, a prema najavama nema sumnje da će Višnjik i ove godine 'goreti'.

- Kako bi sve prošlo u sportskoj atmosferi i bez 'repova' nakon utakmice, molimo navijače da se u svom navijanju suzdrže od neprimerenih povika kojima se potiču nasilje, nacionalna, verska, rasna, polna mržnja ili netrpeljivost, kao i unošenje transparenata koji bi mogli loše uticati na imidž kluba i doneti dodatne sankcije. Takođe, strogo je zabranjeno ubacivanje predmeta koji bi mogli povrediti učesnike utakmice, kao i unošenje zapaljivih ili eksplozivnih naprava - nastavlja se u saopštenju u kojem klub upozorava šta bi se moglo dogoditi ako navijanje ne bude u sportskom duhu.

- Podsećamo kako je KK Zadru u prošloj i ovoj sezoni do sada izrečeno 92.000 eura kazni, uz povremena zatvaranja delova tribine. Nove kazne mogle bi naštetiti finansijskoj stabilnosti kluba te ga onemogućiti u postizanju zadatih sportskih ciljeva, a isto tako ukoliko sve kazne ne budu podmirene do leta 2024. godine od strane ABA lige j.t.d. preti i izbacivanje iz takmičenja - zaključuju Zadrani.

(Telegraf.rs)

Video: Giedraitis otkrio šta je ključ pobede protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    9. novembar 2023 | 18:49

    Svoje franjevce iz Partizana dočekuju cvećem i aplauzima, a Srpsku Zvezdu mržnjom i ostrašćenošću, jer je srpski simbol. To je Srbima kompliment.

  • BOBA

    9. novembar 2023 | 22:03

    Ista priča kao pred susret prošlr sezone,navodno radprodata hala a ono poluprazna,Zvezda ih razbila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA