Mišković i Brunčević vodili svoj tim do pobede, Luka Anđušić pao u drami u Superligi Rusije

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Mnoštvo srpskih košarkaša ove sezone nastupa u Rusiji

Možda ruski klubovi ni ove sezone ne mogu da nastupaju u evropskim takmičenjima zbog situacije na granici sa Ukrajinom, ali to nije sprečilo mnogobrojne srpske košarkaše da potraže put ka najvećoj zemlji na svetu.

Među njima su nekadašnji košarkaš Mege, Nikola Mišković, potom bivši igrač Novog Pazara, Tarik Brunčević, rođeni brat prvotimca Partizana Danila Anđušića, Luka...

I može se reći da oni imaju jako zapažene uloge u svojim timovima. Tako su Mišković i Brunčević zajedno u tandemu vodili Irkut iz Irkutska do pobede posle produžetka na gostovanju favorizovanoj Temp Sumz Revdi - 73:79 (64:64).

U ovom neizvesnom meču, Brunčević je ubacio 18 poena uz 6/8 za dva, 2/4 za tri i 0/2 sa linije bacanja, a sakupio je pet skokova. Sa druge strane, Mišković je dao 14 poena uz 4/10 za dva, 1/3 za tri i 3/7 sa linije penala. Imao je i osam skokova.

Sa druge strane, Luka Anđušić se nije radovao pobedi, pošto je njegov Čeljabinsk poražen od Dinama iz Vladivostoka - 74:76.

Srpski košarkaš završio je meč sa osam poena, pri čemu je za dva imao 2/7, za tri 0/1, dok je sa penala ubacio 4/5 šuteva. Sakupio je i četiri skoka.

(Telegraf.rs)

Video: Andrija Jelavić posle pobede Mege nad Zadrom: "Odigrali smo fenomenalno prvo poluvreme"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA