"U bogatoj istoriji, mislim da Zvezda i Partizan nisu imali bolje timove": Mijović velikim rečima o večitima

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Trener Budućnosti istakao je šta je nedostajalo da Budućnost večeras slavi

Košarkaši Budućnosti pružili su dobru partiju protiv Crvene zvezde, ali to nije bilo dovoljno da se u Podgoricu vrate sa pobedom u svojim rukama - 95:86.

Trener podgoričkog tima, Petar Mijović istakao je na konferenciji za medije da njegova ekipa može bolje, ali da je i ovo prikazano protiv Zvezde sasvim dobra podloga.

- Igrali smo protiv jedne ekipe koja je građena za sam vrh Evrolige, individualno i timski. U najavi sam rekao da ako mislimo da odigramo meč na loptu, da moramo da budemo solidni i dobri u fazi napada, to potvrđuje dosta situacija koje smo imali, ali za pobedu protiv ovakve Zvezde trebalo je bolje odbrane. Onda kada vi popustite pritisak sa Šabaza, Nedovića, Jaga, onda je jako teško to iskontrolisati. Imali su dobar procenat šuta za dva, tri poena... Ono što je za nas jako važno, to je da možemo da igramo ovakve utakmice. Rašćemo tokom sezone i treba iz ove utakmice da izađemo kao bolji. Mislim da smo to bili, sada sledi meč sa Arisom u Evrokupu - rekao je Mijović.

Dva su razloga zbog kojeg Mijović smatra da je Zvezda bila bolja večeras.

- Mislim da su dva razloga. U mečiranju što se tiče naše igre u defanzivi smo imali jednog mekšeg ofanzivnog igrača u odnosu na kvalitet koji ima Zvezda. Protiv Zvezde morate da preuzmete konceptualni rizik, ovde nema opcija gde može mnogo da se rizikuje. Mislim da je suština da smo popustili sa čvrstinom. U ovim okolnostima se pita kvalitet Zvezde.

Ističe da je Budućnosti falilo malo koncentracije u prelomnim momentima večeras.

- Mislim da je to jedan kontinuitet, rekao bih dve ili tri bolje defanzivne reakcije, kada smo došli na posed ili dva da završimo u kontinuitetu i da napravimo faul u pravom momentu, da ih nateramo. Ubacio je potom dve trojke, imali su situaciju na lejt-svičom, pa je Bolomboj dao važan koš iz drugog napada. Ako mislite da dobijete utakmicu, morate da budete dobri.

Pohvalio je oba večita rivala na kvalitetnim ekipama.

- U bogatoj istoriji, Crvene zvezde i Partizana, mislim da nisu imali bolje timove. Generalno kao tim, ovo je izuzetan kvalitet. Mi smo jedna ekipa koja je u građenju, treba vreme da se zapreti i napravi kvalitet. Dobro smo otvorili sezonu u ABA ligi, fali nam pobeda na strani u Evrokupu. Mislim da ćemo barem na domaćem terenu biti dovoljno dobri da zapretimo Partizanu ili Zvezdi.

(Telegraf.rs)

Video: Andrija Jelavić posle pobede Mege nad Zadrom: "Odigrali smo fenomenalno prvo poluvreme"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    5. novembar 2023 | 23:42

    Kakvu bogatu istoriju ima fmp 2 ? Molimo da nas neko uputi u to

  • Sudija Dred

    6. novembar 2023 | 09:38

    Mlad je, nije gledao Kiću i Praju, takvi se više ne rađaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA