"Na ovakvim utakmicama i sa temperaturom 40 treba da se pokažeš": Rimac ne traži opravdanja posle Partizana

 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Crno-beli su na kraju lako slavili

Košarkaši Partizana ubedljivo su slavili protiv Splita na gostovanju, čime su došli do skora 5-1 u ABA ligi - 53:76.

Trener Splita, Slaven Rimac istakao je da njegov tim nije imao dovoljnu energiju da se suprotstavi rivalu, te da nešto jednostavno danas nije štimalo.

- Jednostavno, nije to bila potrebna energija i hrabrost za ovakvu utakmicu. Možemo naći opravdanje da je ovo treća utakmica za sedam dana i neki igrači su zbog povreda na velikim minutažama. Ali ova puna dvorana, Partizan, to je neki mamac gde si sa temperaturom 40 iz kreveta da treba da dođeš i pokažeš šta znaš. Za mene, sa previše respekta smo odigrali ovu utakmicu. Oni su pokazali u prethodnim utakmicama da kada se rival postavi čvrsto sa samopouzdanjem, da imaju problema. Jednostavno, tih nekih prvih 15 minuta utakmice nismo bili dobri, oni su se osetili sigurno, mi smo se pasivizirali. Oni znaju gde hoće da napadnu, neka ekstremna energija može te stvari anulirati. Mi danas nismo to imali i zaslužena pobeda Partizana - rekao je Slaven Rimac.

Pričao je o tome koliko će vremena trebati Šorteru da se uigra, kao i šta je sa povredom Lovra Gnjidića.

- Šorteru će trebati 10-15 dana sigurno, ali ne brinem o tome. On je malo pasivan danas. Kada je video da ga igra nije izbacila, otišao je u solo akcije. Nije trenirao sa loptom, vidi se da to fali. Malo je veći problem povreda Gnjidića. On kao može, ali dok igra pod ručnom i bolom. Kad je na lopti bolje izgleda. Sada mu se desilo to sa petom... Iskreno se nadam da će biti bolje od utorka, da će se Ljubo vratiti, nemamo previše opcija u napadu. Za okvakvu ekipu, bez energije, to je lak posao.

Da li je nezadovoljan igrom stranih košarkaša i da li planira nekoga da otpiše?

- Glupo je vruće glave govoriti o takvim stvarima. Sešćemo i videćemo. Ne možemo biti zadovoljni učinkom stranih igrača, oni treba da donose prevagu. Na kraju, ne znam da li su zakočeni, da li su prevelika očekivanja samih od sebe, ali liga je prezahtevna za neke njihove navike. Na nama je da odlučimo šta i kako dalje - istakao je Slaven.

Ističe da je ekipa Splita poklonila mnogo poena Partizanu danas.

- Da, ali dosta smo grešili u situacijama koje su izdogovarane na neki način. Poklonili smo dosta poena na taj način. To su stvari koje su na meni, ali isto kažem da se greške mogu nadomestiti sa viškom energije. Respektovali smo protivnika, kao da smo gledali da ne povredimo protivnika. Bile su to faze gde smo pogađali trojke, dizala se publika, ali oni su to brzo kaznili i vratili inicijativu.

Povrede su uzele danka, ali ne želi Rimac da traži opravadanja.

- Na kraju, jednostavno sad uvek ne volim da tražim opravdanja, bio sam u situacijama i kao igrač i kao trener da smo nalazili način da se pobedi utakmica. Igrači moraju sami sa sobom da raščiste da li su oni ti i da li žele da budu bolji, da napreduju i ostvare karijeru. Imaju igrači koji imaju minute, a učinak je premalen. Verujem ja u njih, slažem se, nekada kada iz drugog plana treba da se uđe u prvi nije lako. Treba to psihički izdržati. Mi od početka sezone nismo u zamišljenom sastavu. Kada se desi povreda, drugi igraju više. To je najveći problem. U tim nekim situacijama, drugi igrači su na vetrometini. To su sve objektivni problemi sa kojima se moramo nositi - dodao je Rimac.

(Telegraf.rs)

Video: Andrija Jelavić posle pobede Mege nad Zadrom: "Odigrali smo fenomenalno prvo poluvreme"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Good good good coach joke

    5. novembar 2023 | 21:20

    Kazi lepo sklonili smo se i to je to...nemoj mnogo da mrsiš!

  • Луцијано

    6. novembar 2023 | 08:56

    Kukacemo za porazima od olimpijakosa I baskonije prosle god.lesorledej naneli egzum i panter brutalna petorka sad nikako da se iskristalise novih pet igraca luta se a i povrede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA