Mega ipak ne može bez drame: Ružičasti momci vodili sa +19, Topić na kraju zablistao dabl-dablom!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Još jedna uzbudljiva utakmica u Hali sportova “Ranko Žeravica”

Košarkaši Mege ostvarili su pobedu u matine terminu 6. kola ABA lige, pošto su na Novom Beogradu u dvorani “Ranko Žeravica” savladali ekipu Zadra i opet nije izostala drama - 91:81!

Mada su vodili sa +19, na kraju su morali sve da rešavaju kroz dramatičnu završnicu, gde je meč-viner još jednom bio Nikola Topić. Upravo on je poveo seriju u završna dva i po minuta i rešio utakmicu.

I zaista je Mega odigrala korektan susret protiv Zadra, baš kao što je to bio slučaj i na ABA Superkupu u Podgorici, sa razlikom da tada za klub iz Dalmacije nije nastupao jedan od najboljih košarkaša regionalnog takmičenja, Luka Božić.

Mega je ponovo pokazala veliki napadački kvalitet i raznovrsnu igru, kako u reketu, kao i na spoljnoj liniji, gde je posebno raspoložen danas bio Omerčan Iljasoglu, ali i “trzavice” u odbrani, posebno na skoku.

Tako se pad se dogodio tokom treće četvrtine, kada je Zadar uhvatio priključak i ipak uneo dramu na koju smo nekako navikli kada je Mega na terenu ove sezone.

Najefikasniji igrač domaćeg tima na kraju je bio Nikola Topić sa 25 poena i 10 asistencija, a ispratio ga je sjajni Uroš Plavšić sa 23 poena uz sedam skokova.

Već polovinom prve deonice je Mega stigla do dvocifrene prednosti na krilima Stefana Miljenovića, Uroša Plavšića i Nikole Topića. Mučili su se gosti iz Hrvatske defanzivno, pa je domaćin uspeo da ubaci 27 poena tokom uvodnih 10 minuta.

U drugoj četvrtini nije bilo promena. Mega je u par navrata imala i prednost od 19 poena, a Plavišić je nastavio da bude enigma za Zadar i tokom ovog perioda. Objektivni utisak je da je domaćin mogao da vodi i ubedljivije na poluvremenu, što dovoljno govori o nivou prikazane igre ružičastih momaka.

Ušla je Mega u manji problem sa prekršajima u trećoj deonici, pošto su rano četvrtu ličnu grešku dobili Malovec, Plavšić i Jelavić, što je počelo da se odražava na rezultat krajem ovog perioda igre.

Razlika je do tada konstantno bila dvocifrena, ali je Zadar napravio seriju 13:0 kojom je zatvorena ova četvrtina, pa se tako ušlo u završnih 10 minuta sa samo pet poena minusa na semaforu.

Da stvar bude gora po Megu, ta crna serija se nastavila na početku poslednje četvrtine. Zadar je vezao dve trojke i čak je uspeo i da povede na sedam minuta do kraja.

Na oko dva i po minuta do kraja, usledio je zaista jak i nimalo sportski prekršaj Arijana Lakića nad Nikolom Topićem, kojem je uleteo kukom i pukom srećom ga nije povredio.

Mega je to iskoristila, košarkaši, pa i klupa Zadra pogubila sve živce i videli smo seriju tehničkih grešaka za goste na kraju meča. Topić i Plavšić su sve to kaznili za novu pobedu domaćeg tima u ABA ligi.

Posle ovog meča, Mega je na skoru 3-3 u ABA ligi, baš kao i Zadrani. U narednom kolu, Mega gostuje Mornaru u Baru, a hrvatski tim dočekuje Crvenu zvezdu.

(Telegraf.rs)

Video: Šoutajm Mege protiv Partizana: Klinci "prešišali" Evroligaša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA