Da li je ova kontroverzna odluka sudija uz zvuk sirene donela pobedu Voriorsima protiv Micića i Pokuševskog?

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Internet sudije, šta mislite?

Veoma uzbudljivu utakmicu odigrali su Golden Stejt Voriorsi i Oklahoma siti Tanderi u minuloj večeri, ali jedan detalj je odneo svu pažnju javnosti.

Naime, u visoko efikasnoj utakmici, u samoj završnici se desilo nešto što je u potpunosti podelilo javnost, a to je situacija iz poslednjeg napada Voriorsa.

Stef Kari je preuzeo svu odgovornost na sebe, krenuo u prodor i uradio jedan od njegovih prepoznatljivih polaganja. Ispod koša su se našli Džoš Gidi i Drejmond Grin u borbi za skok.

Lopta je svakako ostala u košu, šut je bio precizan, ali prema pravilima sudije su morale da pogledaju ovu situaciju na usporenom snimku, kako bi videli da li je jedan od učesnika te situacije dodirivanjem mrežice ili koša uticao na putanju lopte i celokupan ishod.

Na snimku se jasno vidi da je Gidi zakačio mrežu, što je sudijama bilo dovoljno da donesu konačnu odluku. Ipak, to je razgalilo one što vole Tandere, a još više one što ne vole Voriorse.

Na snimku se isto tako jasno vidi da je na kretnju Gidijeve ruke uticao Grin koji se na njega naslonio, a isto tako, prema pravilima ukoliko igrači obe ekipe dodiruju obruč ili mrežicu koš se poništava i lopta se podbacuje na sredini terena.

Upravo to se desilo, pošto je desnom rukom Grin upravo dodirivao obruč pre nego što je lopta ušla u koš. Ipak, sudije to nisu videle tako, a pošto se odluka donosila na nerešenom rezultatu 139:139, ovo je presudilo u meču, pa su Voriorsi tako izašli kao pobednici za koš razlike.

Što se tiče naših momaka Aleksej Pokuševski nije proveo ni sekunde na terenu, što je bila čisto odluka trenera. Vasilije Micić je na terenu bio 12 minuta i za to vreme upisao pet poena, uhvatio jedan skok i podelio tri asistencije.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi poeni Vasilija Micića u NBA ligi: Pogledajte kako je Srbin zapalio mrežicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA