"Na OI možemo da se borimo sa Amerikancima za zlato": Vučić poslao moćnu poruku za naš košarkaški tim

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 50

Predsednik Srbije veruje da možemo do najsjajnijeg odličja u Parizu

Košarkaška reprezentacija Srbije plasmanom u finalu Mundobasketa u Manili i zahvaljujući osvojenom srebru obezbedila je direktan plasman na Olimpijske igre naredne godine u Parizu.

Naravno, svi se nadamo da će nas košarkaši obradovati i narednog leta, a predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je između ostalog komentarisao i stanje u srpskom sportu.

Najviše se fokusirao na košarku, gde je istakao da veruje da ćemo sa Amerikancima da se borimo za zlato u zavisnosti od ukrštanja.

- Sećate koliko puta su nam govorili da Srbije nema na Svetskom prvenstvu u fudbalu, koliko nas nema na Evropskom prvenstvu u fudbalu? To pokazuje sliku stanja društva. Sećate se koliko su to ponavljali, a evo sada smo bili na Svetskom, bićemo na Evropskom posle 20 ili koliko godina. Govorili su nam da je košarka propala, pre takmičenja su nam rekli da smo uništili košarku, a mi smo nesrećnim slučajem ili spletom okolnosti izgubili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. I to smo igrali bez Jokića, Micića i tako dalje... Na Olimpijadi mislim da možemo da se borimo sa Amerikancima za zlato, naravno tu sad zavisi od ukrštanja u četvrtfinalu, polufinalu - istakao je predsednik.

Dodaje da se mnogo novca ulaže i u rukomet i odbojku.

- Ulažemo mnogo više novca, ulažemo i u rukomet, ali to očigledno nije dovoljno, moraćemo još. Moraćemo i u odbojku. Ženska nam je najbolja na svetu, uvek su u prve dve - tri reprezentacije. Muška nam mnogo zaostaje, ali to se vidi na terenu, imamo mnogo više devojčica koje igraju odbojku nego dečaka. Drugi sportovi su popularniji kod dečaka - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić se obratio na otvaranju Prokopa: Imaćemo šatl voz, biće povezan sa linijama metroa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    22. oktobar 2023 | 12:56

    Srećno u Parizu naredne godine! Mogu to naši momci!

  • Јована

    22. oktobar 2023 | 12:36

    Amerika je uvek bila jaka, ali ni mi nismo daleko od toga. Idemo po to zlato

  • Zoran

    22. oktobar 2023 | 14:03

    Borba za zlato sa Amerikancima će biti izazovna, ali verujem da naši momci mogu da se nose s njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA