Varnice u košarkaškoj reprezentaciji Turske, Osman i Turkoglu u svađi: "Nikada nisam odbio nacionalni dres"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

O tenzijama pišu i evropski portali

Pre samo nekoliko sedmica je Šejn Larkin "proteran" iz košarkaške reprezentacije Turske, a već danas imamo novu "zabavu". Tenzije između predsednika tamošnjeg saveza Heda Turkoglua i košarkaša Čedija Osmana isplivale su na površinu.

Naime, na konferenciji za novinare, jedan od reportera upitao je Turkoglua zbog čega Osmana nije bilo u razočaravajućim pretkvalifikacijama za Olimpijske igre za selekciju Turske. Ovaj je to pokušao da objasni.

- Čedi Osman se sastao sa nama letos. Proces je bio drugačiji u odnosu na Larkina i Vilbekina. Rekao je da ne želi da igra za nacionalni tim. Posle te tačke, nismo želeli da ga silimo da se priključi - rekao je Turkoglu i loptu prebacio na drugu stranu:

- Treba da ga pitate zašto nije igrao, iako nije imao nikakve povrede - dodao je Turkoglu.

Nije se mnogo čekalo na odgovor Čedija Osmana, koji je putem svojih društvenih mreža objavio odgovor čelnicima Saveza. Novi igrač San Antonija je optužio da Turkoglua da govori neistinu i da je posle toliko nastupa za nacionalni tim zaslužio barem malo odmora.

- Jako mi je žao što je nacionalni dres koji sam nosio toliko puta u karijeri postala kontroverzna tema. Zato mislim da moram da kažem istinu. Čak 178 puta sam ga nosio u svim kategorijama. Davao sam sve od sebe uprkos svim okolnostima. Rekao sam da mi je potrebno vreme da se odmorim i oporavim, sastanak o kojem se priča uključivao je i Turkoglua, kao i druge iz reprezentacije. Imali su pozitivan odgovor na to. Hteli su da me zaštite od negativnih komentara. Nikada nisam odbio nacionalni tim. Za mene je to najvažniji dres. Ipak, nikome neću dati da me diskredituje u javnosti, želeo bih da istaknem da neću ćutati dok neko govori to što govori i da ću se boriti za istinu - rekao je Osman.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović: Uvek je teško izgubiti pred svojim navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA