Ašćerić posle poraza od Mege: "Trebalo je da odbranom dobijemo meč, ali ne treba lupati glavu o prošlosti"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Luka ističe da ekipa treba da se fokusira na sledeće izazove i da krene u nove pobede

Košarkaši FMP-a poraženi su na domaćem terenu u Železniku od Mege u srpskom derbiju 3. kola ABA lige i to nakon što je gostujući sastav u samoj završnici uspeo da napravi seriju i da se definitivno odvoji - 73:83.

Jedan od košarkaša koji je imao zapaženiji učinak u redovima Pantera bio je i Luka Ašćerić, koji je ubacio 10 poena uz skok, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Ističe da je Mega odigrala dosta agresivnije u drugih 20 minuta što je bio ključ.

- Mislim da je Mega odigrala drugo poluvreme intenzivnije, agresivnije na košu. Kontrolisali smo dobro odbranu u prvom poluvremenu, falilo nam je par poena u napadu lakših, što je Mega u drugom poluvremenu imala iz kontre, zicera, faulova i bacanja. Mi smo se malo mučili u napadu. Na kraju ta razlika nije relevantna, ali je realna - rekao je Luka na samom početku.

Početak utakmice bio je dosta stegnut. Dve ekipe zbirno su uspele za četiri minuta da ubace svega pet poena.

- Jeste, bilo je stegnuto, nije bila napadačka utakmica, posebno ta prva četvrtina. Ali mislim da smo odbrambeno dobro stajali, kada gledamo obe ekipe i mislim da je odbranom trebalo da dobijemo ovu utakmicu u drugom poluvremenu. Falilo je par tih odbrana, mogućnost da trčimo u napadu na drugoj strani, ali nismo imali te prilike. 

Potom su i jedni i drugi "opustili" ruku i krenuli da ubacuju sa distance. Ašćerić ističe da je falila ta jedna dobra faza na samom kraju meča za njegov tim.

- Bilo je sve na faze generalno. I mi i oni smo imali dobre faze, ali nismo upseli da to materijalizujemo u 40 minuta, pogotovo u tim ključnim momentima u trećoj i četvrtoj četvrtini. Da smo imali neku dobru fazu, da pređemo dalje i napravimo iskorak ka pobedi, bilo bi povoljnije po nas.

Utakmice se ređaju, a sledeća za FMP je na domaćem terenu i to protiv ekipe Crvene zvezde.

- Ništa, treba analizirati dobro greške, šta smo loše radili i dobro da isto vidimo, ali ne treba lupati glavu o prošlosti, treba se okrenuti novoj utakmici, da pokažemo novo lice, novu energiju i da idemo dalje - zaključio je prvotimac FMP-a.

(Telegraf.rs)

Video: Nikols Topić: "Probili smo led uzeli prvu pobedu, pripremamo se dalje za Partizan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA