Direktor lige Mitkovič za Telegraf objasnio situaciju oko incidenta u kojem je učestvovao Filip Čović

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Nije bilo većih problema niti povreda pojedinaca

Nakon incidenta koji je nastao na utakmici AST - Zvezdara, u kom je jedan od učesnika bio bivši igrač Crvene zvezde Filip Čović, za Telegraf se javio direktor SportiMejt lige Aleksandar Mitkovič.

- Želim da istaknem da većina informacija koje su se pojavile u medijima u vezi nedavne situacije na utakmici AST - Zvezdara nije tačna. Prva stvar koju želimo da naglasimo jeste da je utakmica odigrana u duhu fer pleja i sportskog nadmetanja - počeo je Mitkovič.

Osvrnuo se na sukob koji je, zapravo, skrenuo pažnju, a čiji je učesnik bio Čović.

- Na utakmici, koja je odigrana u skladu sa pravilima, došlo je do verbalne rasprave između igrača Filipa Čovića i Uroša Kapora. Nažalost, situacija je eskalirala kada su se ostali igrači pridružili i počelo je međusobno odgurivanje, međutim, važno je napomenuti da zahvaljujući brzoj reakciji većeg dela obe ekipa nije došlo do ozbiljnih incidenata. Policija je intervenisala i napravila zapisnik, a radujemo se što niko nije povređen. Svesni smo da slični incidenti mogu da se dese, kako u našoj ligi, tako i u svetu sporta. Kao liga sa preko 100 ekipa u kojoj se svake nedelje igra više od 40 utakmica, trudimo se da očuvamo sportski duh i bezbednu atmosferu za sve učesnike - dodaje predsednik lige.

(Telegraf.rs)

Video: Čarolija na parketu, Čović asistencijom utišao navijače Cibone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    16. oktobar 2023 | 19:53

    U duhu fer pleja intervenisala policija. Da li je ovo kolektivna terapija ili greška, jer je tekst trebao da izađec1. aprila.

  • T

    16. oktobar 2023 | 20:05

    Hahaha, pa sto si sklonio snimak sa YT?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA