Stefanović i Ašćerić najavili srpski derbi protiv Mege: "Da vratimo snagu domaćeg terena, imamo samopouzdanje"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U FMP-u se nadaju pobedi u 3. kolu ABA lige

Košarkaši FMP-a u ponedeljak u poslednjem meču 3. kola ABA lige od 20.00 časova u Železniku dočekuju ekipu Mege. Reč je o dva jako mlada tima, tako da nas zasigurno očekuje veoma kvalitetna utakmica sa dosta lepih poteza. 

Panteri su u drugom kolu ABA lige zabeležili izuzetno vrednu pobedu na nezgodnom gostovanju Ciboni u Zagrebu. Nije bilo lako, sve se rešavalo u poslednjim momentima meča, ali su Panteri uspeli da se upišu na tabeli regionalnog takmičenja.

Sa druge strane je ekipa Mege koja i ove godine u svom sastavu ima veliki talenat i koja je izvesno zaslužila više u prva dva kola. Ekipa iz Beograda je upisala dva poraza uz veoma dobre partije u kojima im sreća nije bila saveznik.

Ulaz u dvoranu za ovaj meč će biti besplatan, a trener FMP-a, Nenad Stefanović istakao je šta će biti ključno na ovom susretu.

- Posle za nas izuzetno važne pobede u Zagrebu očekuje nas utakmica protiv Mege koja ima nezasluženo dva poraza jer prema onome što su pokazali verovatno su zaslužili da imaju dve pobede. Pokazali su svoj kvalitet na početku lige, ali i na Superkupu. Protiv nas će posle male pauze biti u kompletnom sastavu. Veoma su kvalitetna ekipa, koja tačno zna šta radi i ima puno talenta u sastavu - rekao je Stefanović, a potom se osvrnuo na svoj tim:

- Mi smo povratili samopouzdanje pobedom nad Cibonom i verujem da će naše igre biti sve bolje i bolje. Prilika za to je već u ponedeljak, a treba da pokažemo da utakmica protiv Krke nije nešto kako mi želimo da izgledamo na domaćem terenu. Očekujem od mojih momaka da to pokažu i da pristupimo sa adekvatnom energijom i fokusom, a samim tim i vratimo snagu domaćeg terena koju smo imali prethodne dve godine - rekao je strateg Pantera.

Sjajni Luka Ašćerić je takođe najavio meč protiv Mege, kluba u kojem je proveo nekoliko godina u ABA ligi.

- Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetno mlade ekipe Mege koja je poražena u prva dva kola u egal utakmicama i sigurno će hteti da pokaže reakciju. Moramo da odgovorimo na njihovu agresivnost pametnom igrom i intenzitetom u odbrani da bismo ostvarili bitnu prvu pobedu na našem terenu - istakao je Ašćerić.

(Telegraf.rs)

Video: Topić nokautiran na meču sa Borcem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA