Partizan slomio Cibonu posle slabog prvog poluvremena i ubedljivo najavio duplu nedelju u Evroligi

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 6 min.
  • 21

Bilo je problema, ali se dobro završilo

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu uz dosta problema rezultatom 96:67 u trećem kolu ABA lige. Čini se da su crno-beli možda mogli i lakše da upišu slavlje, ali su gosti bili šuterski raspoloženi u prvom poluvremenu.

Počeo je Željko Obradović duel sa rezervistima i igračima koji imaju manju minutažu, što se ispostavilo kao loše rešenje, makar za sam tok prvog poluvremena. Poveo je gost 7:2 na samom početku uz sjajne role nekadašnjeg igrača Partizana Sanija Aranitovića i Jakova Mustapića.

Njih dvojica su bili udarne igle tima do kraja prvog kvartala i početkom drugog, pa je Cibona u momentu imala prednost od 33:18. U tim trenucima se u domaćem sastavu pojavio Smailagić i na neki način je bio kontra-teža Ciboni, koja nije dozvoljavala crno-belima da se spuste ispod tri poseda minusa.

Sama završnica druge deonice ipak je pokazala šta čeka hrvatski tim u nastavku susreta. Avramović, zatim i Naneli su Partizan spustili na šest poena zaostatka.

KK Partizan - KK Cibona Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Već posle četiri minuta u drugom delu okršaja usledio je preokret. Nestvarno jue igrao Džejms Naneli, sa dve trojke i kucanjem, posle ubacio još dve dvojke i vrlo brzo je domaćin imao rezutlatsku kontrolu. Dvojac Aranitović - Mustapić nije želeo da dozvoli "odlepljivanje" ali je i to usledilo nedugo nakon isteka trećih deset minuta.

Punih pet minuta Cibona nije uspela da zatrese mrežicu, plus je konstantno rastao i na krilima Zeka Ledeja i Danila Anđušića semafor je na kraju pokazivao 96:67.

Naneli je bio najbolji pojedinac u Partizanu sa 17 poena (6/7 iz igre) uz po 4 skoka i asitencije, 15 uz 6 uhvaćenih lopti dodao je Balša Koprivica, Anđušić je imao 14, a Ledej 11.

Aranitović sa 21 i Mustapić sa 17 nisu bili dovoljni Ciboni da bude konkurentna do isteka 40 minuta.

Crno-beli baš kao i Budućnost imaju učinak 3-0, dok je zagrebački tim u društvu Mornara i Splita na 0-3.

Partizan pre meča četvrtog kola sa Cedevita Olimpijom u utorak u Evroligi dočekuje Barselonu, zatim gostuje Olimpijakosu.

Partizan - Cibona 96:67 (16:25, 20:17, 31:18, 29:7)

Startne petorke

Partizan: Jaramaz, Trifunović, Ponitka, Vukčević, Koprivica

Cibona: Stejn, Mustapić, Aranitović, Buljan, Proleta

Tok uživo:

4. četvrtina

00.00 (96:67): Ide i trojka Danila Anđušića, crno-beli su slomili protivnika. Bacanja Dabila potom i kucanje Jaramaza, sve bliži je Partizan novom slavlju. Rezultat 18:2 u četvrtoj deonici u ovom trenutku. Slobodna bacanja pogađa Vukčević, potom ide i mini-serija protivnika, čisto kako bi popravili utisak na samom kraju. Upisuje se Ponitka, pa zatim postiže Poljak i novi koš. Bespotrebna penal završnica, razmenjuju poene Vukčević i Majcunić. Ponitka pogotkom van linije 6.75 zatvara meč.

04.39 (78:62): Vezuju dva prekršaja u napadu gosti, nema koša za Cibose ni nakon četiri minuta u završnom delu utakmice. Ledej je iks-faktor u ovim trenucima, slobodno bacanje, zatim i Anđušić za 17 poena viška daje trojku! Proleta postiže dvojku i upisuje rivala na polovini deonice. Koprivica samo jedno bacanje daje.

06.45 (73:60): Slab start poslednje deonice, baš kao i treće. Nema koša punih sto sekundi, pre koša Zeka Ledeja za devet razlike. Evo Partizana i na plusu od jedanaest! Opet Zek Ledej. Hrvatski klub je totalno u autu u fazi napada, Anđušić to kažnjava svojim prvim košem.

3. četvrtina

00.00 (67:60): Još jednom se "zapalio" Aranitović, izuzetno je motivisan večeras. Smailagić je prvi put na duelu stoprocentan sa linije penala. Loš prekršaj Trifunovića i to nad Aranitovićem prilikom šuta za tri. Daje sva tri Sani. Napad Partizana sada radi izuzetan posao, pokrenuo se i Aleksa, pogađa za tri. Naneli postiže i 14 poena u četvrtini! Vuković sa penala zatvara trećih deset minuta.

02.15 (60:55): Totalni kontra-ritam Cibone, gube loptu i igraju neorganizovano u fazi napada. Koprivica je povezao četiri poena, u međuvremenu koš iz igre za protivnika preko Aranitovića. Nova dvojka Balše, zatim i trojka Mustapića. Serija Koprivice, koji vezuje osam poena za domaćina. Igra se sada brzo na obe strane, trojku daje Sani opet, Naneli i odgovara sa parom dvojki.

06.00 (48:45): Buljan ubacuje samo jedno bacanje, zatim Naneli postiže još jedan hitac sa distance! Tajm-aut Cibona posle novog koša, domaćin ima tri poena viška. Naneli se zapalio i zakucavanjem poslao ekipe na tajm-aut!

07.10 (43:44): Prvi koš u nastavku daje Cibona preko Prolete. Prikucava Koprivica posle nabacivanja Nanelija nakon dva minuta igre. Potom i Panter ima mirnu ruku sa penala, što je začinjeno i trojkom Nanelija. Samo poen minusa.

2. četvrtina

Smailagić 7, Ledej 6 - Mustapić 13, Aranitović 11

00.00 (36:42): Ukradena lopta Avramovića koji je posle kombinacije sa Trifunović položio, što je nateralo protivnika na tajm-aut. Dvojka sa poluodstojanja Majcunića kao reakcija, dok Aleksa daje samo jedan penal. I Cibona je polovična sa bacanja. Trojka Nanelija! Dobro se i završilo poluvreme po crno-bele, Avramović približava ekipu.

01.58 (28:39): Buljanovi penali vraćaju razliku na jedanaest, crno-beli ugraju stihijski u napadu, ali i u odbrani nije mnogo bolje. Posle dva ofanzivna skoka opet je 13 razlike. Ledej seriju protivnika 6:0 prekida penalima.

05.00 (26:35): Evo konačno i trojke Partizana, postiže je Smailagić, trenutno najraspoloženiji za igru. Spušta posle minuta odmora Ledej i na minus deset. Brani tim Željka Obradovića nekoliko napada u nizu. Panteru lopta izlazi iz koša sa poludistance, ali je tu Smajli. Sa penala je još jednom polovičan. Nastavlja se niz crno-belih preko Ledeja. Sani postiže svoj 11 poen.

07.58 (18:33): Raste razlike na semaforu, plus dvanaest za Cibonu. Koš faul Majcunića. Smailagić daje odbitak iz odbojke. Nova trojka Cibone, već šesta! Potom crno-beli maše sa distance, stiže kazna za plus 15 Cibone, polaganje Radovčića. Tajm-aut Obradović.

1. četvrtina

00.00 (16:25): Prekršaj je preinačen u običan faul, potom se u listu strelaca upisao Ponitka. Novi pogodak van linije 6.75, Mustapić je bio precizan. Do kraja četvrtine Bošnjak pogađa za dva, potom uz zvuk sirene i Mustapić daje trojku! Smajli je u međuvremenu dao bacanje. Užas od četvrtine za Partizan.

01.27 (13:17) Aranitović uzvraća dvojkom, dok prvu trojku za domaćina pogađa Jaramaz. Trojka Sanija Aranitovića, već devet poena za njega! Jaramazova bacanja za minus četiri. Izgubljena lopta hrvatskog tima, potom i nesportski prekršaj.

04.30 (8:12): Za sada su poprilično bezidejni domaći igrači u fazi napada. Stejn ubacuje dvojk posle kontre, zatim i sreća na strani Partizana jer se izgubljena lopta pretvorila u grešku rivala. Koprivica prikucava i sprečava nastavak serije protivnika, zatim stiže i njegovo polaganje. Mustapić pogađa trojku, ponoo dva poseda viška za goste.

07.55 (2:7): Aranitović postiže prve poene na meču sa linije za slobodna bacanja nakon skoro minuta košarke. Vukčević uzvraća polaganjem na suprotnoj strani. Stejn daje trojku, zatim, zatim i Aranitović sa poludistance. Tajm-aut besnog Željka Obradovića.

Željko Obradović je odlučio da odmori Frenka Kaminskog, a ponovo je u rotaciji Tristan Vukčević.

Pre meča:

Fenomenalan meč i odbrambena disertacija prikazana u Lionu protiv Asvela u okviru drugog kola Evrolige pokazatelj su da Partizan i u ovom rosteru može mnogo više od onoga što je prikazao u pojedinim duelima pre tog.

Najubedljivija gostujuća pobeda kluba u Evroligi bila je samo pordužetak onoga što su crno-beli prikazali protiv Krke u Novom Mestu, gde je domaćža Krka izgubila sa čak 40 razlike.

Tim Željka Obradovića već razmišlja i o onome što ih očekuje sledeće nedelje, a to je meč kod kuće protiv Barselone i gostovanje Olimpijakosu.

Sa druge strane Cibona je tim koji se već neko vreme nalazi pred bankrotom, ali za sada izbegavaju isti. Uspeli su da registruju ipak svoja pojačanja pa će po prvi put biti u punom sastavu. Ono što je ipak primetno jeste sasvim korektan utisak koji su ostavili u porazima od Borca i FMP-a.

Partizan je u poslednje dve sezone svaki put porazio zagrebački tim, a poslednji trijumf Cibona je zabeležila u Beogradu u martu 2021. i to posle produžetka.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Partizana razvili transparent na meču sa Fuenlabradom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    14. oktobar 2023 | 21:33

    Partizan gubi i zato sluzi trener koji ce da ih prodrma i preokrenuce se rezultat za razliku od Zvezdinog koji odmah izgubi ppverenje u ppjedine igrace.

  • Igor Grobar

    14. oktobar 2023 | 22:48

    Bravo Crno Beli⚫⚪⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚪⚫⚫🏀👏

  • GP

    14. oktobar 2023 | 23:07

    Јесте ме мало нервирало, али ипак на крају све честитке. Браво!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA