Nikad nije kasno: Čovek sa 63 godine potpisao profesionalni ugovor za košarkaški klub u Kolumbiji

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Oktavio Kariljo je tema mnogih medija

Već kada se navrši 35. godina, košarkaši obično počnu da razmišljaju o penziji. Ali, ima i onih koji bi da budu na parketu i u dosta poznijim godinama, međutim retko koji klub se odvaži da im da pravu šansu. Pogotovo ne onima koji imaju više od 60 godina.

Ali, jedan kolumbijski klub je izuzetak zbog čega je dospeo na stranice sportske štampe širom sveta. Naime, za tim Kundinamarka Kondorsa koji igra u tamošnjem prvog rangu takmičenja, zaigrao je ni manje ni više nego čovek star 63 godine!

Da, Oktavio Kariljo, kojeg mnogi nazivaju "dekom", uspeo je da ispuni svoje snove i da u sedmoj dekadi života nastupi na profesionalnom meču.

Ekipa je tokom leta napravila konkurs za sve fanove košarke, koji su mogli da se prijave, pokažu šta znaju i ako ispune ambicije kluba, dobili bi profesionalan ugovor. Kariljo je uradio sve od toga, a klupski tehničar Danijel Lizarzo je otkrio kako je došlo do ove neobične pojave.

- Otvorili smo prostor za igrače koji su hteli da pripadaju ekipi da se jave na poziv, a Don Oktavio se pojavio, obavio sve preglede, prošao sve fizičke, tehničke i taktičke testove i ostao u grupi igrača - otkrio je Lizarzo.

On je istakao da je Kariljo registrovan za Profesionalnu košarkašku ligu Kolumbije kao i svi ostali košarkaši. Pre nekoliko dana ispisao je istoriju košarke, pošto je postao najstariji igrač ikada u meču Kondorsa protiv Titanesa. Prethodno je rekord bio u rukama Nejta Hikija koji je nastupao sa 46 punih godina.

(Telegraf.rs)

Video: Topić nokautiran na meču sa Borcem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • šta vredi

    14. oktobar 2023 | 18:27

    što gledate LATINO SAPUNICE i slušate španski jezik 100 kad ga niste naučili. LL = J nikako LJ ( zatim CH = Ć nikako Č ... )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA