Jokić igrao poluvreme u pobedi Denvera, NBA šampion slavio na pogon "rukija"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Srpski košarkaš meč završio sa devet postignutih poena

Bez glavnog trenera Majkla Melouna, kom je na dan utakmice preminu otac, košarkaši Denvera pobedili su prvu utakmicu u NBA predsezoni protiv Klivlenda rezultatom 115:107!

Sve oči bile su uprte u Nikolu Jokića koji je samim istrčavanjem na parket privukao pažnju zbog jednog poteza, dok je na ovom meču dobio nešto manje od 18 minuta.

I to sve u prvom poluvremenu, gde je imao učinak od devet poena, četiri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte.

Gledajuči košgeterski, Jokiča je odlično zamenio pridošlica sa Gonzaga Univerziteta - Džunior Strouter. Sjajni šuter je izabran u prvoj rundi drafta, dok je meč sa Finiksom završio sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije!

Sam Jokić vodio je žestoke duele sa Jusufom Nurkičem u prvom poluvremenu, gde je reprezentativca BiH zabeležio 10 poena. Međutim, Denver je bio taj koji je imao sedam poena viška na odmoru (55:48).

Nagetsi su vodili i celu treću deonicu, uglavnom jednocifrenom razlikom, da bi u poslednju četvrtinu ušli sa +10 (87:77). Pad u igri usledio je sredinom poslendje deonice, kada je na semaforu stajalo samo 90:88 za Denver.

Ipak, gosti su ponovo otišli na dovoljnih 99:92, zatim i na 106:98 na tri minuta do kraja.

Zek Nađi je na kraju imao 17 poena u redovima Denvera, Redži Džekson 14, Džamal Marej i Kaldvel-Popup po 12, dok Majkl Porter i Kristijan Braun nisu igrali. S druge strane, Okogi je imao 17 poena kod Finiksa, uz napomenu da ni Nurkić nije igrao u drugom poluvremenu.

(Telegraf.rs)

Video: Delije poslale jasnu poruku igračima pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA