Eksum o Partizanu i Dalasu: "Dončić odmah krenuo da dobacuje, ali sam mu objasnio ko je šampion"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Australijanac prati dešavanja u svom bivšem klubu

Nekadašnji košarkaš Partizana, Dante Eksum, trenutno je u Sjedinjenim Američkim Državama, gde ga očekuje sezona sa novim klubom, Dalas Maveriksima.

Pred start sezone, Eksum je dao opširan intervju za Mozzart Sport, u kojem se dotakao sezone se crno-belima, kao i prijemu koji je imao u Dalasu.

- I dalje mi tako povremeno padaju na pamet neke scene tokom sezone koje sam doživeo u Partizanu. Bio je to period koji se neće zaboraviti. Već sam pričao sa saigračima u Dalasu, rekao sam im da je to iskustvo koje svaki košarkaš mora da doživi, ambijent koji stvore navijači Partizana je nezamisliv. Ta strast u Evropi, borba na terenu, drugarstvo koje je stvoreno, generalno neverovatna konekcija sa klubom. Sve je bilo kao san. Evo već sada odmah da kažem, ako se nekada budem vraćao u Evropu, Partizan je prva opcija, a verovatno i jedina - počinje Egzum.

Kada je stigao u Dalas, sačekao ga je Luka Dončić, koji je veliki navijač Crvene zvezde.

- Odmah je krenuo da dobacuje oko Zvezde, prvi dan kada sam došao. Derbi je prva tema. Međutim, objasnio sam mu kako stvari stoje. Zna se ko je šampion i ko je najbolji. Tako da sam bio spreman za to a-ha-ha-ha. Moram da istaknem da je Luka fantastičan momak. Dočekao me je stvarno prelepo, kao i ostatak ekipe.

Video: Scena koju Grobari s osmehom na licu posmatraju: Dante Eksum se zagreva bez ikakvih problema

O Dalasu i razgovoru sa Panterom

Eksum je objasnio i damu je cilj bio da se vrati u NBA, ali ne zaboravlja crno-bele.

- Zacrtao sam sebi cilj da se vratim u NBA. U tome sam uspeo i nikada neću kriti da mi je Partizan u tome pomogao, trener Obradović i saigrači. Iskoristio sam svoju priliku i sada sam ovde gde ću pokušati da nastavim da napredujem i pomognem. Očekujem da imam ulogu, da svoje prednosti pokažem na teren”.

- Nije lako napraviti taj prelazak u Evropu. Sećam se brojnih razgovora sa Kevinom (Panterom) pre dolaska u Partizan, ali i tokom sezone. On mi je dosta pomogao oko te tranzicije, jednostavno nova kultura, ljudi, običaji. Ne možeš baš za jedan dan da se navikneš na sve, ali opet sve to iskustvo ti pomogne. Sećam se da sam čekao bio NBA ponudu, ali onda kada se otvorila mogućnost za Barselonu, presekao sam i krenuo put Evrope”.

Eksum potvrđuje i da prati dešavanja u svom bivšem klubu.

- Pre nekoliko dana sam gledao kaledar, definitivno imam plan da dođem u Beograd. Na neku utakmicu plej-ofa. Sezona u Evropi može baš da se oduži, ako budu obaveze dozvolile, sasvim sigurno dolazim u Beograd na neku utakmicu. Samo još da pronađem pravi datum, ali to je definitivno cilj za narednu godinu - zakljuluje Egzum.

(Telegraf.rs)

Video: Martin brutalnom blokadom zaustavio Eksuma: Da li je i ovaj momenat prelomio meč?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA