Kakva šteta: Mega "istopila" 22 razlike u Ljubljani, pa promašila šut za pobedu! Zmajevi se "provukli"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Tim Marka Baraća bio je na pragu epskog preokreta

Velika, velika šteta! Ekipa Mege nije uspela da napravi epski preokret na gostovanju Cedevita Olimpiji u Ljubljani! Košarkaši iz Beograda, uprkos ogromnom rezultatskom deficitu sa velikog odmora došli su u šansu da slave pobedu u Sloveniji, ali je Andrija Jelavić promašio trojku uz zvuk sirene - 87:89!

Gledali smo neverovatnu završnicu meča u dvorani "Stožice" u Ljubljani! Ekipa Mege u bukvalnom smislu te reči se vratila iz mrtvih, pošto je na poluvremenu imala minus od 20 poena i unela je neverovatnu dramu.

Malo po malo su izabranici Marka Baraća topili razliku, pre svega angažovanom igrom u odbrani u završnih 10 minuta i poenima Andrije Jelavića na 35 sekundi do kraja su došli do nerešenog rezultata. Usledila je erupcija oduševljenja na klupi Mege, ali posao je bilo potrebno završiti.

U narednom napadu, Cedevita Olimpija poentirala je preko Džastina Kobsa, koji je ostavio Megi još 18 sekundi za napad, bilo za pobedu, bilo za produžetak. Odlučili su se Beograđani da idu na šut za tri poena, ali je Andrija Jelavić, ipak, bio neprecizan.

Prethodno je, kao što smo rekli, ekipa Cedevita Olimpije odigrala napadački perfektno prvo poluvreme. Zmajevi su postigli čak 62 poena, a Mega je stigla do 42. Ne može se reći da je i beogradski tim igrao loše u napadu, ali jednostavno nije imao rešenja za raspucane Ljubljančane.

Međutim, kao što smo pomenuli, kako je meč odmicao, to su se i ruke košarkaša Mege "otkravile", pa su i sami počeli da pogađaju, pre svega sjajni Nikola Topić i Stefan Miljenović, a priključio im se i Nikola Đurišić. Na kraju je usledila i pomenuta završnica u kojoj nije bilo ni sreće.

U timu Mege istakli su se fenomenalni Nikola Topić sa 25 poena uz pet skokova i četiri asistencije, a u stopu ga je pratio Stefan Miljenović sa 18 poena, kao i Nikola Đurišić sa 13 poena. Domaćine je do trijumfa vodio raspoloženi Džastin Kobs koji je i dao poene za trijumf sa 19, dok su Jaka Blažič i Karlo Matković dali po 14 poena.

Sledeći meč Mega igra kod kuće narednog petka kada u dvoranu "Ranko Žeravica" stiže ekipa Borca iz Čačka.

(Telegraf.rs)

Video: Ponitka otkriva zašto se zaljubio u Beograd: "Murali su me oduševili, ovaj grad ima dušu!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA