Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenački košarkaš završio karijeru u 26. godini: Trinkijeri ga doveo kao veliko pojačanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žan Mark Šiško je odlučio da otvori novo poglavlje u životu

  • 1
Žan Mark Šiško na meču protiv Budućnosti, Foto: ABA liga.com / Budućnost VOLI

Totalno neočekivanu odluku doneo je slovenački košarkaš Žan Mark Šiško. On je početkom leta potpisao ugovor sa Breoganom, ali je sada napustio pomenuti klub i odlučio da okonča karijeru iako ima samo 26 godina.

Pomenutom košarkašu predviđala se velika karijera. On je u sezoni 2019/2020 nastupao za Primorsku koja je bila apsolutni hit ABA lige, a na meču protiv Zadra uspeo je da podeli 19 asistencija, što je rekord takmičenja.

Odmah je privukao pažnju brojnih timova, najkonkretniji bio je Bajern, a na njegovom transferu insistirao je Andrea Trinkijeri.

Žan Mark Šiško je ovog leta napustio minhenski tim, potpisao za Breogan, ali je odlučio da stavi tačku na bavljenje košarkom i okrene se drugim stvarima u životu.

- Nakon što mi je trebalo neko vreme da vratim svoju karijeru posle godinu dana izostanka, stvari nisu išle kako sam se nadao i planirao. Zato moram da donesem tešku odluku da završim moju košarkašku karijeru i započnem novo poglavlje u mom životu - saopštio je slovenački košarkaš.

Sa Bajernom je uspeo da osvoji dva Kupa Nemačke, a za njegove usluge je svojevremeno bila zainteresovana i Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić o Bajernu i Evroligi: "Ne verujem u kukanje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kodiaq

    27. septembar 2023 | 18:59

    Steta odličan play. Mislim da je pogresio sto nije došao u Zvezdu kada se raspala Primorska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA