Partizan poražen od Efesa na startu turnira u Atini: Crno - beli sve prosuli u poslednjoj četvrtini

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 34

Najbolju partiju pružio je Danilo Anđušić

Košarkaši Partizana poraženi su u prvom meču pripremnog turnira u Atini. Bolji od crno - belih bio je Anadolu Efes koji je slavio rezultatom 81:79 (12:23, 28:20, 14:18, 27:18)

Efes su do pobede vodili Larkin i Klajburn, dok je najefikasniji u redovima Parnog valjka bio Danilo Anđušić sa 23 poena.

Partizan je vodio tokom većeg dela meča kontrolisao utakmicu, ali su sve prosuli u poslednji 10 minuta.

Odlično su izabranici Željka Obradovića otvorili meč, igrali fenomenalno u oba pravca, da bi nakon prvog kvartala imali 11 poena prednosti. Ipak, nekadašnji prvak Evrope se nije predavao. Na krilima Larkina i Klajburna topili su prednost šampiona ABA lige, pa se na odmor otišlo rezultatom 43:40 u korist Partizana.

U trećoj četvrtini Partizan je imao prednost od 57:44, a u poslednji kvartal ušao je sa prednošću od osam poena prednosti.

Efes je kako je utakmica odmicala bio sve bolji. Na samo pet minuta pre kraja meča turski tim je imao +7 (71:64) i već tada su ih svi videli u finalu. Probudili su se crno - beli, usledila je igra nerava, da bi Panter na minut pre kraja sa penala doneo minimalnu prednost svom timu 79:78. Tada je delovalo da četa Željka Obradovića ima sve u svojim rukama, posebno zbog činjenice da je Brajant sa slobodnih bacanja bio polovičan, pa je Panter imao priliku da reši meč. Ipak, kapiten crno - belih promašuje trojku, a na drugoj strani Tompson je pogodio iz odbojke.

Smailagić je na 14 sekundi pre kraja pokušao da utakmicu odevde u produžetak, ali je nije iskoristio. Ipak, stiče se utisak da je u istom napadu bio fauliran Ledej, a potom i Alen Smailagić

Partizan će u nedelju od 16 časova igrati sa poraženim iz duela Panatinaikos - Bajern.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte završnicu meča Partizan - Studentski centar posle koje su crno-beli ostali bez pehara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stari

    23. septembar 2023 | 18:11

    U poslednjem napadu debeli faulovi nad Ledejom a pogotovo Smajlijem a sudije neme!

  • Partizanovac

    23. septembar 2023 | 17:59

    Odigravanje završnice utakmica jasno govori da je Obradović trener prošlosti. Penzija brate inače biće posta sa titulama, pogotovo sa ovako ukomponovanim timom. Ovo je istina i to mora da se shvati. Džaba slepog verovanja.......

  • 🔴🔵⚪

    23. septembar 2023 | 17:52

    Evidento je da nam treba jedan iskusan plej. Jaramaz, prosto nije igrac, koji moze da donese prevagu u velikim utakmicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA