Itudis se oprostio emotivnom porukom od nacionalnog tima: "Dao sam sve od sebe, ali neću biti prisutan"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dimitris Itudis je napisao opširno saopštenje o svom iskustu sa reprezentacijom

Sada već bivši selektor reprezentacije Grčke, Dimitris Itudis je na društvenim mrežama objavio poruku oprosta od nacionalog tima. Poruku je počeo tako što se podsetio kako je celo iskustvo startovalo.

- U martu 2022. godine, nakon poziva i počasti koju mi je dao predsednik Federacije, gospodin Liolios, preuzeo sam funkciju selektora Grčke košarkaške reprezentacije. Poziciju koju sam uvek smatrao čašću da budem pozvan i obavezom koju treba preuzeti. Tokom tog vremena dao sam sve od sebe za uspeh naše reprezentacije. Bez obzira na izazove s kojima se naša nacionalna ekipa suočavala, verujem da smo se borili svim svojim snagama da predstavimo našu zemlju s poštovanjem, borbenošću i žrtvovanjem - počeo je Itudis.

Potom je objasnio razloge odustanka od pozicije na kojoj se nalazi.

- Nakon nedavnog Svetskog prvenstva, Nacionalna reprezentacija ulazi u godinu u kojoj je uspela da se kvalifikuje za takmičenje na predolimpijskom turniru s ciljem da se plasira na Olimpijadu. Ovaj turnir će se održati samo nekoliko nedelja nakon završetka obaveza ekipa u Evroligi koje su uključene u svoja prvenstva. Moja misao od trenutka kada sam preuzeo našu Nacionalnu reprezentaciju bila je da je treba ujediniti. To je tim svih Grka i imamo obavezu da je stavimo iznad naše lične volje i ličnih interesa. U ovom konkretnom slučaju, moja lična želja je da vodim našu reprezentaciju na predstojeći predolimpijski turnir. Međutim, obaveze koje imam prema svom klubu, a koje se završavaju samo nekoliko nedelja pre početka predolimpijskog turnira, ne dozvoljavaju mi dostupnost u onoj meri koju smatram da pripreme za tako važan turnir zahtevaju. Stoga, u dogovoru s predsednikom Federacije, gospodinom Lioliom, odlučili smo da budem uz Federaciju i našu reprezentaciju bez ikakve finansijske koristi, samo sa svojim savetima i mišljenjem u bilo koje vreme ako to bude potrebno - dodao je Dimitris Itudis.

Na kraju je zaključio emocijom koju je osetio od svih, navijača, igrača i osoblja.

- Tokom ovog perioda od godinu i po dana, osećao sam zagrljaj i želju svih zdravih grčkih navijača i to me ispunilo više nego titule koje sam osvojio na timskom nivou. Lično sam dao poslednju kap svoje snage da dostojno predstavim našu zemlju, istovremeno se osećajući ponosno i ponizno shvatajući koliko smo mali pojedinačno u odnosu na veličinu predstavljanja zemlje i učešća u našoj reprezentaciji. Želim da zahvalim svim igračima, trenerima i osoblju koji su se stavili na raspolaganje reprezentaciji kako na treninzima, tako i u takmičarskim terminima, kao i na Pan-evropskim i Svetskim prvenstvima. Pre svega, želim da zahvalim svim navijačima koji su voleli i vole našu reprezentaciju i čiju smo ljubav osećali tokom celog ovog vremena, i molim ih da je podrže u naporima koje će uložiti kako bi se plasirala na Olimpijadu - zaključio je iskusni trener.

Itudis iza sebe ima dva neuspešna prvenstva, rezultatski i trenerski, pošto su ovo leto postojale ozbiljne rasprave sa nekim igračima, koji su bili izbačeni ili se nisu odazvali na poziv nacionalnog tima.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Superkup je lepa ideja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA