Partizan saznao potencijalnog protivnika u polufinalu ABA Superkupa

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Igokea razbila Cedevita Olimpiju

Povratničko izdanje ABA Superkupa započeto je utakmicom Igokea- Cedevita Olimpija u dvorani "Morača" u Podgorici. Ekipa iz Republike Srpske zasluženo je upisala pobedu 75:65 i plasirala se u polufinale.

Delovala je nemoćno slovenačka ekipa većim delom meča, u prednosti su bili samo jednom tokom prve četvrtine, što je ipak bilo premalo da bi se ugrozila Igokea. Već do isteka tog kvartala bilo je deset razlike (27:17) da bi u drugoj deonici plus išao i do 16 poena.

Tračak nade da susret može biti neizvestan tok Cedevita je sebi dala tokom treće i početkom četrvrte četvrtine prišavši na samo dva poseda minusa. To je ipak bilo sve od njih i Igokea je sjajnom igrom u završnici raspršila sve snove Slovenaca.

Povratnik Nikola Tanasković je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 14 poena, 13 uz 7 skokova je dodao Dragan Milosavljević, po 10 su ubacili Nikola Marić i Marko Jošilo, dok je Edin Atić dao 8 poena uz istok toliko skokova i 6 asistencija.

Za Cedevita Olimpiju je ubedljivo najbolju partiju prikazao Karlo Matković ubacivši 21 poen uz 12 uhvaćenih lopti.

Polufinalni dueli na programu su već u utorak, a pre toga ćemo saznati imena preostalih pobednika četvrtfinala. Igokea čeka boljeg iz okršaja Partizan - Mega.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte koš Egzuma sa pola terena na kraju prve četvrtine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    18. septembar 2023 | 14:17

    Zar partizan nije igokea vise? Ovi bre menjaju imena brze od nas...😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA