Čuveni Italijan iz Cedevite poručio: "Partizan i Zvezda su prvi po budžetu u ABA ligi, trebaće nam čudo..."

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Spreman je za izazov

Cedevita Olimpija je ovog leta napravila rekonstrukciju svog tima. Osim igračkog kadra, u Ljubljanu je stigao i novi trener, a to ni manje, ni više nego čuveni Italijan - Simone Pjaniđani, koji je i više nego spreman da pomrsi račune večitima u ABA ligi, što je i sam rekao.

Pjaniđani će s klubom debitovati na ABA liga Superkupu u Podgorici, gde je u razgovoru za "MozzartSport" i otkrio da je stigao u klub kako bi pokušao da napravi nešto veliko.

Otkrio je i da je već pričao sa Željkom Obradovićem, te da ga raduje što će u ligi pored sebe imati i Duška Ivanovića.

- Razgovarao sam već sa Željkom u Ljubljani, proveli smo neko vreme zajednu. Volim da imam jaku konkurenciju, volim sjajne trener, a Željko i Duško Ivanović su neverovatni treneri, dokazani. Imaju sistem. Mene sve to motiviše, ovde u ABA ligi se sve vrti oko košarke i to mi se dopada - rekao je Pjaniđani.

Italijan je potom govorio i o budžetima, kao i činjenice koliko je teško napraviti nešto.

- Nema dileme. Partizan i Zvezda su na vrhu trenutno i po budžetu i po kvalitetu igrača. I Budućnost ima znatno veći budžet od nas, ali budžet nije bitan, to me ne zanima. Zanima me kako se igrači ponašaju, da li daju svoj maksimum. U ovom momentu ne znam koji je maksimum mojih igrača. To je puzla koja se sastavlja. Za sada kompletna slika je nejasna - kaže Pjaniđani, koji je potom rekao da će mu biti potrebno čudo.

- Ovde je još teže uraditi tako nešto, ovde je potrebno dvostruko čudo, možda i trostruko. Tamo je bio samo Makabi, ovde ima mnogo izvanrednih timova. Naravno želim da uradim nešto sjajno i veliko u ABA ligi, možda ne u prvoj sezoni, ali za dve ili tri... Sigurno da niko od nas ne očekuje titulu, ali na to sam navikao.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Topić o prelasku iz Mege u Zvezdu i dogovoru sa Svetislavom Pešićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA